BI-ansvarig Business Controller till Awardit

Awardit kombinerar organisk och förvärvsdriven tillväxt med en skalbar affärsmodell och fokus på långvariga kundrelationer. Bolaget befinner sig i ett spännande skede där stort fokus ligger på att skapa en mer effektiv uppföljning med hjälp av systemstöd. Här söker vi dig som vill vara med på denna fortsatta resa! Till denna affärsnära roll som BI-ansvarig Business Controller tittar vi nu efter en person som utöver erfarenhet inom controlling och analys, även har ett genuint kunnande och intresse inom Business Intelligence.

Awardit sitter i fina lokaler i centrala Stockholm. Du kommer till en arbetsplats som präglas av ett socialt klimat med familjär känsla och högt i tak, där det är lätt att vara med och påverka. Rollen rapporterar till CFO Norden. Utrymme till hybridarbete finns.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

I denna roll kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära att analysera, följa upp resultat, bevaka lönsamhet samt att medverka till utvecklingen av bolagets analys och verksamhetsstyrning. Befattningen innebär ett övergripande ansvar för controlling-funktionen i företagets svenska verksamhet. Du kommer att vara ett bollplank till chefer och övriga beslutsfattare inom bolagets olika affärsområden, liksom gentemot ansvariga inom bland annat sälj och inköp. Du kommer i rollen att:

  • Ansvara för analys och uppföljning av produktmarginal, lönsamhet i affären, KPI:er och statistik
  • Fortsatt bygga och driva analys- och rapporteringsfunktioner för uppföljning
  • Driva det övergripande arbetet och utvecklingen av budget, forecasts och finansiella analyser
  • Analys av månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Ta fram beslutsunderlag för strategiska och taktiska beslut
  • Bistå organisationen med ekonomisk kompetens vid upprättande av business case och dylika kalkyler
  • Arbeta proaktivt med processutveckling och effektivisering
  • Medlem av Commercial Management Team Loyalty
  • Övriga ad hoc uppgifter/analyser som kan uppstå

Din profil

Du har en relevant akademisk utbildning, gärna med en kombination av ekonomi och IT/system. Du har praktisk erfarenhet från en roll inom Business Control och har skapat dig en grundläggande förståelse för redovisning. Du har vana av att hantera stora datamängder samt intresse och erfarenhet av att bygga upp analys- och rapporteringsfunktioner inom en verksamhet. För att kunna hantera denna roll på bästa sätt vill vi att du har en gedigen erfarenhet av att både använda och bygga inom Power BI. Du har goda kunskaper i Excel och grundläggande kunskaper i SQL. Du hanterar det svenska språket väl i tal och skrift, därtill är du bekväm med att använda det engelska språket.

Som person har du en positiv inställning till effektiviseringsarbete, du är lösningsorienterad och trygg i att kunna både skapa och vidareutveckla arbetssätt, processer och rutiner. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i analys- och strategiarbete och intresset av att bilda dig en förståelse för affären. Du trivs med att ha många kontaktytor i ditt arbete och besitter en god kommunikationsförmåga.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Awardit med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17.

Välkommen med din ansökan!

Awardit är Nordens ledande aktör inom lojalitetsprogram och presentkortslösningar. Awardit är specialiserade på att hjälpa företag att motivera och belöna sina anställda, partners och kunder genom att erbjuda innovativa, unika och skräddarsydda lojalitetslösningar. Awardit fortsätter att växa och har i dagsläget kontor i Sverige, Danmark, Tyskland och Österrike. Awardit börsnoterades 2017 och har sedan dess genomfört 12 bolagsförvärv.

Läs mer om företaget på https://awardit.com/sv/

Awardit AB (publ)
Kontaktperson hos Prodiem
Jessica Maurell
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag