Group Financial Controller till AddLife AB

AddLife är en koncern som består av ett 80-tal operativa-bolag verksamma inom den europeiska Life Science-marknaden. Koncernen har en årsomsättning på ca 10 miljarder SEK med fler än 2 300 anställda. Koncernen är decentraliserad och entreprenörsdriven och är organiserad i två affärsområden Labtech och Medtech. AddLifes bolag erbjuder högkvalitativa produkter och tjänster till såväl privat som offentlig sektor. AddLife är noterat på Nasdaq Stockholm, Nordic Large Cap. Ytterligare information finns på vår hemsida www.add.life.

Vill du arbeta i en utvecklande roll på koncernnivå och göra detta i ett dynamiskt och internationellt företag med intressanta produkter som bidar till hälsa och välbefinnande i samhället? Lockas du att få möjligheten att arbeta med koncernredovisning i ett förvärvsintensivt bolag och samarbeta med ekonomer från hela Europa? Detta är en intressant och utvecklande roll för dig som vill vara del av en liten koncernredovisningsgrupp i en snabbväxande koncern med en stark företagskultur.

Är detta din nya utmaning?

AddLife-koncernen präglas av en entreprenörsdrivna och engagerade medarbetare som drivs av att utveckla både sig själva och bolaget. Medarbetarna är vår viktigaste resurs och AddLife lägger stor vikt vid trygga anställningsformer, god arbetsmiljö och individuella utvecklingsmöjligheter.

I rollen som Group Financial Control ingår du i en grupp som har det övergripande ansvaret för bolagets koncernredovisning. I koncernen ingår ca 80 legala enheter som ska konsolideras och du kommer att ha ett nära samarbete med övriga ekonomifunktioner inom koncernen, både i Sverige och utomlands. Som en följd av den tillväxtfas som AddLife är inne i kommer du att spela en viktig roll vid förvärv och onboarding av nya bolag. Financial Control, som består av tre personer, är en del av Group Finance som består av totalt nio medarbetare. Du kommer att rapportera till CFO och tjänsten är placerad på huvudkontoret på Brunkebergstorg i centrala Stockholm. Möjlighet till visst hybridarbete finns.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Delårsrapporter och årsredovisning enligt IFRS
  • Förvärvskalkyler, behjälplig vid finansiell due diligence samt integration av nya bolag
  • Intern rapportering till koncernledning
  • Vidareutveckla rutiner och processer inom koncernredovisning och rapportering
  • Support och utbildning till dotterbolagens ekonomifunktioner
  • Kontakt med externa revisorer
  • Ansvarig för koncernens arbete med intern kontroll och processuppföljning
  • Koncernens skatt
  • Arbetsuppgifterna delas av samtliga inom gruppen

Vem är du?

Du har en akademisk examen inom ekonomi. Du kommer sannolikt från revisonbranschen där du har granskat koncerner och därefter är det starkt meriterande med minst 3 års operativ erfarenhet av koncernredovisning. Du har god erfarenhet av IFRS och har du även arbetat i Cognos är det ett stort plus. Internationell erfarenhet från förvärvsintensiva koncerner, alternativt erfarenhet från finansiell due dilligence är meriterande liksom börserfarenhet. Vidare har du goda kunskaper i engelska, såväl i tal som skrift.

För att lyckas i rollen är du kvalitetsmedvetenhet och du har en förmåga att skapa struktur runtomkring dig. Du är noggrann och är van att arbeta under ett högt tempo och att leverera enligt deadlines. Då AddLife är ett dynamiskt bolag är det även viktigt att du kan skifta fokus och prioritera vad som är viktigast för stunden. Eftersom rollen innebär tätt samarbete inom Group Finance och med dotterbolagen bör du vara en relationsbyggande person som är lyhörd och prestigelös samt bidrar till en trevlig och positiv arbetsmiljö.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AddLife med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-916 39 18 eller Anna Abrahamsson på tfn 070-691 01 35 på Prodiem. 

AddLife AB
Kontaktperson hos Prodiem
Petra Bennarp
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag