Head of People & Culture till Caffè Nero Sverige

Caffè Nero är en av Europas största cafékedjor med fler än 1100 coffee shops i 10 länder. Caffè Nero har sitt ursprung från UK där man idag är landets tredje största cafékedja. I dagsläget finns det 13 coffee shops i Sverige. Den svenska verksamheten expanderar på bred front i landet och har ambitiösa tillväxtplaner kommande år. Vi söker nu en driven och verksamhetsnära Head of People & Culture som delar Caffè Neros värderingar och deras intresse för verksamhetens hjärta – människor och kaffe. Head of People & Culture är en nyckelposition i bolaget och kommer att spela en viktig roll i framgången för Caffè Nero Sverige.  

Är detta din nya utmaning?

Nu finns möjligheten vara med på Caffè Nero expansiva resa och som Head of People & Culture skapa framtidens HR funktion. Tjänsten är bred med ett tydligt fokus på att bidra till Caffè Neros tillväxt och utveckling av den strategiska och operativa HR agendan i Sverige. Vi söker en person med förmåga, vilja och kompetens att bygga en solid grund och sätta tydliga processer för att möjliggöra visionen att fyrdubbla företagets storlek inom fyra till fem år. Detta innebär att du som Head of People & Culture kommer att få ta dig an en roll med strategisk höjd med framtiden i fokus.

Som Head of People & Culture kommer du att bidra med ett affärsmässigt tänk och förmågan att omvandla HR strategier till konkreta planer för verksamheten. I din roll kommer du att säkerställa så att HR processer och affärsplaner integreras och lever i organisationen. Du kommer att ha en central roll i skapandet av en enad kultur och värdegrund samt säkerställa en god försörjning av personal på alla nivåer. Du kommer även att coacha och stötta organisationens chefer med ett praktiskt tillvägagångssätt i medarbetarfrågor där det behövs. Som Head of People & Culture kommer du över tid att ha personalansvar.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som Head of People & Culture är bred och verksamhetsnära men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara följande:

  • Ingå i Caffè Nero Sveriges ledningsgrupp och driva den strategiska HR agendan
  • Stötta och coacha chefer och medarbetare såväl administrativt som konsultativt i alla HR-processer
  • Driva utveckling och hantera frågeställningar kopplat till kompetensförsörjning, onboarding, arbetsmiljö, medarbetarutveckling och rehabilitering
  • Stärka arbetet med Employer Branding och Caffè Neros företagskultur
  • Stötta och utveckla verksamheten kring rekrytering och säkerställa kvalitativa rekryteringsprocesser
  • Hantera arbetsrättsliga frågeställningar och samverkan med fackliga representanter och arbetsgivarorganisation
  • Kontakt med externa partners avseende pensionshantering, försäkringar och lön
  • Skapa effektivitet i löneprocessarbetet då antal anställda beräknas öka väsentligt kommande år
  • Säkerställa arbetet kring mångfald, jämlikhet och inkludering
  • Driva diverse HR relaterade projekt och arbete med digitalisering och systemstöd

Tjänsten rapporterar till VD och är placerad på det svenska huvudkontoret i Norrtull. Du kommer även att ha kontakt med huvudkontoret i London och den globala HR chefen på löpande basis.

Din profil

Du har en akademisk examen eller motsvarande utbildning inom HR. Därefter har du minst 7-10 års erfarenhet från kvalificerade HR roller där du har arbetat operativt såväl som strategiskt. För att snabbt komma in rollen ser vi att du tidigare har arbetat i en personalintensiv verksamhet. Du besitter god erfarenhet av arbetsrätt och arbete med fack och arbetsgivarorganisation. Vi ser även att du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete och byggande av en stark HR organisation. Erfarenhet av personalansvar och förändringsledarskap är meriterade. Slutligen, hanterar du det svenska och engelska språket i tal och skrift väl.

Vem är du?

För att hamna rätt i rollen på Caffè Nero trivs du i en entreprenöriell, formbar och familjär miljö. Du är en strukturerad och proaktiv person med en ”can-do” attityd och van att driva igenom processer från start till mål. Att visa vägen framåt gentemot satta mål inom HR-området är något som du motiveras av. Du besitter samtidigt ett prestigelöst förhållningssätt och kan kavla upp armarna och hjälpa till där det behövs. Vidare är du en lyhörd och en förtroendeingivande person som månar om ett gott samarbete med dina kollegor. Du kan lyssna in andra i kombination med en förmåga att på ett ödmjukt sätt kunna föra en konstruktiv dialog. Vi lägger även vikt vid att du har affärsmässig sida för att på så vis kunna bidra till det strategiska arbetet samt en vilja att ta dig an nya frågor och situationer som kan uppstå, högt som lågt.

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar Caffè Nero med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem tfn 073- 384 23 94 alternativt Per Wreding, tfn 070- 916 94 00.

Välkommen med din ansökan!

Caffè Nero
Kontaktperson hos Prodiem
Filippa Gernandt
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag