Redovisningschef till Ocab AB

Vi söker en Redovisningschef till Ocab AB.

Ocab AB är inne i en spännande tillväxt- och utvecklingsresa med höga ambitioner för ekonomiavdelningen. I denna roll kommer du ha en stor möjlighet att vara med att påverka hur den svenska ekonomifunktionen ser ut, arbetar och stöttar verksamheten. Detta genom att forma och vidareutveckla befintliga processer och rutiner, liksom att bygga nya effektiva arbetssätt. Nu har du chansen att få vara med i ett företags utveckling, på riktigt! Bolagets affär genomsyras av ett cirkulärt förhållningssätt och stor vikt läggs vid ett trivsamt arbetsklimat som kännetecknas av en varm och positiv företagskultur.

Är detta din nya utmaning?

Du kommer i denna roll att vara en del av ett engagerat ekonomiteam där du ansvarar för redovisningen inom den svenska verksamheten. Rollen innefattar personalansvar för den del av ekonomiteamet som gemensamt hanterar bolagets redovisning och du blir här väldigt delaktig i det operativa redovisningsarbetet.

Rollen rapporterar till CFO för Ocab AB. Bolaget är beläget i nya trevliga lokaler i Alvik.

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans på redovisningsteamet hanterar ni delar såsom löpande bokföring, avstämningar, moms, skatt och bokslut. Du hanterar i denna roll även årsredovisningsarbete, internelimineringar, samt viss rapportering. Tillsammans med dina medarbetare utvecklar och effektiviserar ni kontinuerligt befintliga processer och arbetssätt.

Denna roll är viktig för verksamheten, du har en naturlig delaktighet i att komma med input i det fortsatta utvecklingsarbetet och välkomnas att utifrån ditt kompetensområde komma med idéer och strategiska inspel kring hur verksamheten fortsatt kan utvecklas.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid din inställning och ser att du är en person som på riktigt trivs med redovisningsarbetet och med en snabbrörlig miljö. Du sätter en ära i att ha hög kvalitet i redovisningen och bokslutsprocessen, för att på så vis hjälpa verksamheten till en rättvisande bild av hur ekonomin går. Du tycker om att identifiera och genomdriva förbättringar i ekonomiprocesserna. Vi ser att du har ett stort engagemang och en genuin vilja att bidra både med din erfarenhet och till ett gott kollegialt samspel. Vi ser därtill att du är en ansvarstagande person med en god lyhördhet, som samtidigt står trygg i din egen kunskap och förmåga.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har en gedigen erfarenhet inom kvalificerad redovisning och en god systemvana. Då rollen innebär ett personalansvar så ser vi positivt på tidigare erfarenhet i rollen som ledare. För dig som besitter en förmåga att driva arbetsprocesser framåt och har en nyfikenhet till att lära, så är vi dock öppna för att detta blir din första formella ledarroll.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Ocab AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17.

Välkommen med din ansökan!

Vi på Ocab är Nordens mest framåtlutade bolag inom skadeservice och fastighetstjänster. Vi finns idag i Sverige, Norge, Danmark och Finland, där vi har runt 2500 medarbetare på 120 orter. Vi hjälper årligen tiotusentals skadedrabbade husägare, företagare och fastighetsägare att återställa de skador som bla fukt och brand orsakat. Vi är ledande på att återställa skadade fastigheter utan att riva, och räddar på så vis både värden och minimerar miljöpåverkan. Ocab i Sverige har ca 1400 anställda och omsätter ca 1,6 miljarder kronor på 55 kontor, från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Läs mer om Ocab på https://www.ocab.se

Ocab AB
Kontaktperson hos Prodiem
Jessica Maurell
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag