Regional Business Controller till Internationella Engelska Skolan

Har du en önskan om att vara med och arbeta med Sveriges framtid och göra skillnad i en organisation där det märks? Nu söker Internationella Engelska Skolan en Regional Business Controller som vill förstärka deras team! Om du vill komma till ett expansivt bolag där du får vara med att påverka tillväxtresan framåt, och samtidigt vara en del av ett team där varje lagspelare uppskattas – kan denna roll vara din nästa utmaning!

IES befinner sig i en expansiv fas och behöver nu utöka med en Regional Business Controller. Vi söker dig som vill arbeta i en bred och affärsnära roll med goda förutsättningar att vara med och påverka där du kommer arbete med såväl operativa som strategiska frågor.

Detta söker vi          

För tjänsten som Regional Business Controller söker vi dig som lockas av en bred och affärsnära roll. Du kommer agera bollplank gällande ekonomiska frågeställningar till regionchefer, rektorer, ledning samt skolekonomer där din analytiska förmåga kommer uppskattas! Vidare kommer du vara delaktig i att utveckla och driva uppföljning och analys av verksamheten framåt. I rollen kommer du vara ansvarig för delar av management rapporteringen, arbeta med ekonomistyrning inklusive att driva budget- och prognosprocessen samt framställa analyser, speciellt avseende investeringar.

Du kommer även att medverka i diverse projekt, bland annat arbete kopplat till värderingar och business cases samt löpande processutveckling/systembyten. Du kommer att rapportera till Regional Director men arbeta nära övriga inom finansteamet. Tjänsten är placerad på Internationella Engelska Skolans huvudkontor i Danderyd, med goda kommunikationsmöjligheter. Utrymme till visst hybridarbete finns. 

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:

  • Månatlig rapportering till ledning avseende skolorna inom din region
  • Arbeta med uppföljning och analys av intäkter, kostnader samt investeringar för skolorna inom din region.
  • Ta fram presentationer och beslutsunderlag till ledning
  • Utveckla och driva i budget- och prognosarbetet för din region
  • Stötta verksamheten, främst Regional Director, men även rektorer och skolekonomer, i frågor inom ditt område
  • Aktivt delta i löpande processutveckling, effektiviseringsarbete och övriga projekt  

Din profil

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom ekonomi och därefter några års erfarenhet inom området Business Control. Du kan även ha erfarenhet från Transaction Services eller ha en bakgrund inom Due Diligence, Corporate Finance eller liknande. Det viktigaste är att du känner dig stark i arbetet med budgetprocesser, prognoser och analyser samt har erfarenhet av att driva förändringsprojekt. Du har god systemvana och är inte främmande för arbete i Office-paketet, i synnerhet Excel och PowerPoint. Då skolorna främst arbetar i Google miljö är det även meriterande om du har erfarenhet av Google Docs, Sheets samt Slides.  Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med våra skolor är mycket goda kunskaper i engelska, liksom svenska ett krav.

Du som person

För att lyckas i den här rollen är du en driven, målfokuserad och analytisk person. Du samarbetar väl med andra och gillar att ha inflytande och utrymme att påverka inom ditt område. Vidare motiveras du av att arbeta med komplexa uppgifter och problemlösningen kring dessa. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och strävar aktivt efter att bidra till verksamhetens utveckling. Du tar självständigt ansvar för dina uppgifter och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Du kommer ha flertalet kontaktytor inom organisationen, så det är viktigt att du är en lagspelare med en god kommunikativ förmåga. Att driva dina egna projekt i hamn och samtidigt arbeta i nära ett samarbete med kollegor för att nå gemensamma mål är något som du motiveras av.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Internationella Engelska Skolan med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-916 39 18 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66

Välkommen med din ansökan!

Internationella Engelska Skolan, IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med cirka 32 000 elever i 48 skolor. I Sverige bedriver IES skolverksamhet från förskoleklass i grundskolan till och med gymnasiets tredje årskurs. IES grundades 1993 och är idag inne på sitt 30:e verksamhetsår. Upp till hälften av undervisningen bedrivs på engelska av lärare som har engelska som modersmål. För mer information om bolaget se IES hemsida www.engelska.se.

Internationella Engelska Skolan
Kontaktperson hos Prodiem
Petra Bennarp
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag