Redovisningsansvarig till Carnegie

Carnegie är Nordens främsta finansiella rådgivare och kapitalförvaltare. Vi är en dynamisk och framåtriktad arbetsplats där våra olika verksamheter inom Corporate Finance, aktieanalys och förmögenhetsförvaltning tillsammans skapar värde för våra kunder. Vi sammanför investerare med entreprenörer och företag för att skapa hållbar tillväxt för kunder, ägare och samhället i stort. Vi strävar efter att skapa en inkluderande miljö där mångfald ses som en tillgång och där alla är välkomna att bidra till vår gemensamma framgång. Läs mer på www.carnegie.se

Carnegies verksamhet präglas av korta beslutsvägar, stolthet och entreprenörskap och detta ges nu möjlighet att vara en del av i rollen som Redovisningsansvarig.

Är detta din nya utmaning?

Som Redovisningsansvarig tillhör du en financeavdelning på nio personer inom CFO-organisationen på Carnegie. Avdelningen, som är en central och viktig del av bankens styrning, ansvarar för redovisningen för Carnegie i Sverige samt för filialerna i UK och Finland. Utöver det ansvar avdelningen även för koncernredovisning och har ett helhetsansvar för redovisning & rapportering för koncernen.

I denna roll kommer du inledningsvis att ha ett helhetsansvar för redovisningen för den svenska banken. Då Carnegie är en dynamisk organisation som värdesätter sina medarbetares utveckling, kan ansvaret för olika bolag inom koncernen komma att förändras över tid. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att arbeta med kvalificerad redovisning, bokslutsarbete, moms och skatt. Du kommer även att ha ett systemansvar för Business Central som håller på att implementeras. I takt med att Carnegie växer både genom förvärv och organisk expansion, uppstår nya frågor kring utveckling av processer och rutiner och i detta kommer du att spela en central roll.

Du rapporterar till Ekonomichefen och tjänsten är placerad på Carnegies trevliga huvudkontor i centrala Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med flerårig erfarenhet från att arbeta med kvalificerad redovisning, fördelaktigt enligt IFRS. Du känner dig trygg i din redovisningsroll och är van vid att självständigt driva samtliga redovisningsprocesser i mål. Har du arbetat inom finansbranschen, eller har ett intresse för branschen är det plus. Då Carnegie verkar internationellt är du van att kommunicera väl i tal och skrift både på engelska och svenska.

Som person är du noggrann och kvalitetsmedveten, med fokus på att göra rätt snarare än snabbt. Självständighet och eget driv präglar ditt arbetssätt, och du tar gärna initiativ för att driva saker framåt. Du är engagerad och ser nya möjligheter där andra kanske inte gör det. Dessutom har du en stark vilja och förmågan att stå på dig även i utmanande situationer, vilket gör att du kan hantera både små och stora uppgifter. Slutligen trivs du med att vara en del av team och är mån om att hitta ett bra samarbete med dina kollegor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Carnegie med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt, tfn 073 922 61 72 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Carnegie Investment Bank AB
Kontaktperson hos Prodiem
Alexandra af Winklerfelt
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag