Redovisningschef till JOBmeal

JOBmeal sköter försäljning och service av kaffe- och vattenlösningar till bolag och myndigheter från 26 lokalkontor över hela landet. Bolaget söker nu en nyfiken och utvecklingsorienterad Redovisningschef som kommer att leda företagets redovisningsavdelning. Rollen är bred, här ges tillfälle till att arbeta både operativt och strategiskt. Genom att vara nära verksamhetsbesluten på lokal nivå, ges utrymme att vara med och styra utvecklingen av bolaget. För dig som söker en arbetsplats präglad av en entreprenöriell anda där du får utrymme till att vara med och påverka, så är JOBmeal helt rätt bolag. Här finns möjligheten att medverka till att ta JOBmeal till nästa nivå i bolagets tillväxtresa och du kan vara med och forma din roll över tid. 

Rollen arbetar nära, samt rapporterar till Ekonomichefen. Tjänsten är placerad på JOBmeals huvudkontor i Lindhagen i centrala Stockholm. 

Är detta din nya utmaning?

Denna roll innefattar att övergripande leda och utveckla redovisningsteamet, liksom att stötta och utmana verksamheten i ekonomiska frågor kopplade till redovisningen. Du driver effektivisering och förbättring av processer inom redovisning, ekonomistyrning och internkontroll. I rollen finns också ett indirekt ansvar för att vägleda och interagera med lokala team av administratörer inom JOBmeal, samt finansiellt kunniga inom JDE Group. 

Rollen innebär en nyckelposition i verksamheten och du kommer att vara högst delaktig i att driva affären framåt. I arbetsuppgifterna ingår att stötta verksamhetschefer i allt från den ekonomiska uppföljningen i samband med bokslut, till att komma med strategiska inspel kring hur verksamheten kan utvecklas.  

Dina huvudsakliga ansvarsområden innebär att: 

  • Leda och utveckla finansteamet
  • Konsolidering, redovisning och rapportering till JOBmeals ägare
  • Ansvar för bokslutsprocessen (månads-, kvartals- och årsbokslut)
  • Äga och driva optimering av företagets balansräkning
  • Projektleda, driva och strömlinjeforma JOBmeals redovisningsprocesser
  • Utveckla, modernisera och effektivisera företagets organisatoriska processer för ökad internkontroll
  • Driva och stötta i utvecklingen av affärssystemet
  • Ansvarig för myndighetsrapportering och frågor rörande inkomst- och skattedeklarationer och moms
  • Ansvarig kontakt mot revisorer
  • Stötta och utbilda verksamheten i redovisningsfrågor/finansiella frågor
  • Ansvara för kontakten och utvecklingen av lönerapporteringen mot extern part
  • Tillsammans med Ekonomichef ansvara för budgetprocessen
  • Rapportera och analysera försäljning  

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. För att axla rollen på bästa sätt så ser vi att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom redovisning/revision, i kombination med någon form av controllerroll därtill. Du har med fördel erfarenhet av att utveckla redovisningsprocesser samt att hantera ekonomistyrning och internkontroll, alternativt ett genuint intresse för att lära den typen av uppgifter. Vi ser även att du har viss erfarenhet av konsolidering. 

Du uppskattar att arbeta i en roll med brett ansvarsområde och med såväl operativa som strategiska inslag, är självgående och handlingskraftig. Vi ser att du har förmågan till att med ett analytiskt perspektiv och en affärsmässighet bidra till utvecklingen av verksamheten. Du håller en god struktur i arbetet och trivs med att kommunicera gentemot olika mottagare. Du har en fallenhet för att driva processer och att entusiasmera andra. Du står trygg i din kunskap och bidrar med denna gentemot verksamheten för att på så sätt nå nya höjder. 

Mycket goda kunskaper av gällande redovisningsregler enligt K3, liksom grundläggande erfarenhet av IFRS, ser vi som ett krav. Vidare har du ett stort systemintresse och tidigare erfarenhet av att bidra till utveckling av ett företags affärssystem. Goda kunskaper i såväl det svenska som engelska språket i tal och skrift är ett krav. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar JOBmeal med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17. 

Välkommen med din ansökan! 

Vi vet att en kopp kaffe är mycket mer än bara en dryck. Kaffe är bränslet som kickstartar dagen, njutningen på eftermiddagen och det som för kollegor närmare varandra under fikastunder och samtal vid kaffemaskinen. Vår drivkraft består av att erbjuda den perfekta koppen kaffe, anpassad efter specifika önskemål och behov genom ett skräddarsytt kaffeerbjudande som ökar trivsel, engagemang och produktivitet hos våra kunder. Våra kaffeexperter hjälper till att hitta rätt lösning för varje arbetsplats, och med vår engagerade servicepersonal säkerställer vi att kaffet smakar gott under hela samarbetet. Med över 60 års erfarenhet i kaffebranschen är vi idag ett rikstäckande team av drygt 300 kaffeentusiaster, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Läs mer om JOBmeal på https://www.jobmeal.se/

JOBmeal AB
Kontaktperson hos Prodiem
Jessica Maurell
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag