Bolagsansvarig till Stenvalvet

Lockas du av att ta ansvar för redovisningen i ett antal bolag och bli ett viktigt stöd för verksamheten inom ekonomi- och redovisningsfrågor? Vill du samtidigt bli en del av ett långsiktigt och trivsamt företag där du får bidra med dina idéer och initiativ?

Stenvalvet söker nu en erfaren bolagsansvarig som vill bli en central del av ett engagerat redovisningsteam. Hos oss präglas arbetet av energi, samarbete och en genuin vilja att utvecklas tillsammans, och du får här möjligheten att bidra till företagets fortsatta tillväxt och framgång. Låter detta som din nästa utmaning? Då ska du definitivt läsa vidare!

Ansvarsområde

Som bolagsansvarig på Stenvalvet kommer du att ha ansvar för redovisningen av ett flertal fastighetsbolag inom koncernen. Dina arbetsuppgifter kommer att sträcka sig från löpande redovisning till bokslut och analys av dina bolag. Du arbetar verksamhetsnära och agerar som ett viktigt bollplank inom redovisnings- och ekonomiområdet där du förväntas vara sakkunnig inom fastighetsspecifika frågor, exempelvis fastighetsmoms. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med både dina kollegor inom redovisning, hyresadministration och business control samt ha ett nära samarbete med andra avdelningar inom organisationen. Du kommer axla ett ägarskap för de bolag du ansvarar för och säkerställa att arbetet sker på ett effektivt och kvalitativt sätt. Tillsammans med ditt team kommer du delta i förbättringsprojekt för att optimera processer och arbetssätt.

Tjänsten är placerad på Stenvalvets huvudkontor i centrala Stockholm och du rapporterar till redovisningschef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som bolagsansvarig kommer dina främsta arbetsuppgifter att vara:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Årsredovisningar
  • Löpande redovisning, avstämningar och periodiseringar
  • Resultatuppföljning och analys av dina bolag
  • Delaktig i förvärv och försäljning av nya bolag inom din region
  • Ansvara för bolagens löpande rapportering till externa parter, tex Skatteverket, Bolagsverket och revisorer
  • Hantera frågor kopplat till fastighetsmoms
  • Projektredovisning
  • Säkerställa god kvalitet i bokföringen samt lagefterlevnad

Vem är du?

För att lyckas i rollen hos Stenvalvet är du en självständig person som levererar hög kvalitet i ditt arbete och har en utpräglad känsla för struktur och detaljer. Eftersom du kommer att ha en central roll med många kontaktytor, är det viktigt att du är lyhörd och har en stark kommunikativ förmåga. Du har ögon för att se förbättringar och du är inte rädd för att lyfta nya idéer upp till ytan. Att sprida god energi på arbetsplatsen ser du som en självklarhet och du tror på att laganda är vägen framåt!

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildningsbakgrund inom ekonomi. Därutöver har du en gedigen redovisningserfarenhet där du är trygg igenom hela redovisningskedjan från ax till limpa. Troligtvis arbetar du idag som redovisningsekonom eller redovisningskonsult, och har erfarenhet av att ha bolagsansvar. Du har en fallenhet för system och en god förståelse för processer. Du har erfarenhet av fastighetsbolag och god kompetens inom fastighetmoms.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stenvalvet med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80, alt Anna Abrahamsson, 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Fastighets AB Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom ägande, förvaltning och utveckling av samhällsfastigheter. Totalt äger Stenvalvet ett hundratal fastigheter med en area av ca 594 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om ca 15,7 miljarder kronor. I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som utbildning, vård & omsorg, rättsväsende och kontor för myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare. Vi arbetar nära våra hyresgäster och vill vara en proaktiv partner som driver såväl fastigheten som verksamheten och välfärdssamhället framåt. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella investerare; Kyrkans pension och Stiftelsen för Strategisk Forskning. Läs mer på www.stenvalvet.se

Fastighets AB Stenvalvet
Kontaktperson hos Prodiem
Jakob Altensten
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag