Redovisningsekonom till SkySparc

Vill du arbeta i en utvecklande och bred redovisningsroll i ett bolag som inte står still? Då har du nu en spännande möjlighet! Här får du arbeta nära verksamheten och ha ett tätt samarbete med både ekonomiavdelningen och övriga kollegor i organisationen. Du blir en del av företagets tillväxtresa och en aktiv lagspelare i ekonomiteamet, där dina idéer och ambitioner välkomnas högt! 

Vad vi söker

Som redovisningsekonom kommer du, tillsammans med dina kollegor, att ansvara för företagets redovisning. Du erbjuds en bred roll där du arbetar med allt från kund- och leverantörsreskontra till månads- och årsbokslut. I din roll ansvarar du för de svenska lönerna och fungerar som kontaktperson gentemot den outsourcade lönepartnern för de utländska lönerna, för att säkerställa korrekt löneunderlag. Du kommer att ha många kontaktytor och stödja kollegor i hela organisationen, vilket ställer krav på att du är flexibel och serviceinriktad. Som redovisningsekonom kommer du även att driva projekt och förbättringsinitiativ inom ditt ansvarsområde och ha ett nära samarbete med ditt team. 

Som Redovisningsekonom kommer du tillhöra ett team på fyra personer inklusive CFO, som du rapporterar till. Rollen är placerad på huvudkontoret bredvid Humlegården i centrala Stockholm, där ca 40 personer arbetar. På SkySparc arbetar man flexibelt och erbjuder en möjlighet till visst hybridarbete. 

Ansvarsområden

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara: 

  • Löpande bokföring
  • Delaktig i månads- och årsbokslut
  • Skatt och momsfrågor
  • Utläggshantering och betalningar
  • Kund- och leverantörreskontra
  • Löneadministration inklusive försäkring och pensioner
  • Delaktig i förbättringsarbetet med processer och rutiner inom redovisning och lön
  • Agera bollplank och stötta kollegor i redovisnings- och ekonomifrågor
  • HR-administration som policys, personalhandbok och HR-system 

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Redovisningsekonom till SkySparc är du en strukturerad och noggrann person med ett sinne för siffror och detaljer. Du gillar att lära dig nytt och du går in med en positiv inställning inför nya utmaningar. Du uppskattar att samarbeta med ditt team och har ett prestigelöst förhållningssätt i ditt arbete. Om du stöter på utmaningar är du lösningsorienterad och vågar prova nya tillvägagångssätt för att hitta den bästa lösningen. Eftersom rollen innebär många kontaktytor är det också viktigt att du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga. 

Din profil

Du har en relevant utbildningsbakgrund inom ekonomi. Därefter ser vi att du har några års erfarenhet av redovisning och troligtvis arbetar du idag som redovisningsekonom. Det viktigaste är att du har ett stort intresse för redovisningsområdet och är nyfiken i ditt sätt. Du gillar att arbeta i en bred roll där du kommer nära verksamheten och trivs med flera kontaktytor. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta med lön. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SkySparc med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66. 

Välkommen med din ansökan! 

SkySparc
Kontaktperson hos Prodiem
Jakob Altensten
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag