Accounting Controller till Autoliv

Nu har du chansen att ta dig an en spännande roll på ett globalt företag vars främsta syfte är att rädda liv! Vill du verka i en internationell miljö där du kommer tillhöra ett kompetent Finance-team som genomsyras av samarbete, öppenhet och engagemang? Har du en önskan om att utveckla kunskaper inom såväl redovisning, internkontroll och analys? Då kan rollen som Accounting Controller på Autoliv, definitivt vara något för dig!

Detta söker vi

I rollen som Accounting Controller kommer du att ha delansvar för redovisningen och den finansiella rapporteringen för de svenska bolagen inom Autoliv-koncernen. Mycket av den löpande redovisningen sköts via Autolivs Shared Service Center, med vilket du kommer ha en nära dialog för att kvalitetsgranska leveransen. Eftersom Autoliv följer SOX-regelverket, kommer rollen att ha ett starkt fokus på internkontroll och processer. Du kommer att arbeta nära ditt team för att etablera nya rutiner och säkerställa att befintliga rutiner och processer följs inom redovisnings- och rapporteringsområdet. Rollen innebär många kontaktytor och samarbete med funktioner såsom Group Financial Control, Treasury, Internal Control, Business Control och bolagets externa revisorer, vilket kräver god kommunikationsförmåga och ett starkt sinne för samarbete och förbättringsarbete.

Du kommer ingå i ett team på fem personer och rapporterar till Finance Manager Sweden. Du kommer att arbeta på det globala huvudkontoret i World Trade Center i centrala Stockholm med möjlighet till visst hybridarbete.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att vara följande:

  • Ansvar för koordinering och kvalitetssäkring av månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Årsredovisningsarbete
  • Säkerställa korrekt hantering av moms och skatter
  • Uppföljning av internkontroll samt säkerställa att arbetet efterlever SOX
  • Delaktig i Forecast-arbetet
  • Rapportering till myndigheter
  • Uppföljning och avvikelseanalys av rapportering
  • Kontinuerligt tillsammans med ditt team utveckla processer, rutiner, verktyg med mera.

Vem är du?

Du är en strukturerad och noggrann person som levererar med hög kvalitet och har ett tydligt väsentlighetstänk. Vi ser dig som en lagspelare med förmågan att lyssna in och som uppskattar att samarbeta för att nå gemensamma mål. Du besitter en nyfikenhet och du har en flexibel inställning till nya utmaningar. Eftersom denna roll innebär många kontaktytor, värdesätter vi din goda kommunikativa förmåga och din prestigelösa inställning i mötet med andra.

När det kommer till din profil har du en relevant utbildning inom ekonomi. Du känner dig trygg i din redovisningskompetens och trivs bra med en ansvarstagande och kvalitetssäkrande roll. Du har erfarenhet av att arbeta med kvalificerad redovisning i ett börsnoterat bolag. Vidare är du flytande i engelska och svenska, i såväl tal som skrift och besitter ett intresse för system och processer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Autoliv med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt. Annonsen är publicerad till dess tjänsten är tillsatt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35. 

Autoliv är världsledande inom bilsäkerhet. Vi är ett innovativt företag som utvecklar och tillverkar krockkuddar, säkerhetsbälten och rattar för dagens och morgondagens fordon. Våra produkter säljs till alla ledande bilproducenter över hela världen. Varje år räddar Autolivs produkter mer än 35 000 liv och reducerar mer än 450 000 skador. Vi söker medarbetare som delar vår vision om att rädda fler liv och som vill bidra till vår utvecklingsresa och vår fortsatta framgång.

 Vi har idag över 70 000 medarbetare i 25 länder. Läs mer om företaget på www.autoliv.com

 

Autoliv AB
Kontaktperson hos Prodiem
Jakob Altensten
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag