Hållbarhetscontroller till Bonnier Fastigheter

Brinner du för hållbarhet och vill vara med och driva och utveckla det viktiga arbetet hos ett stabilt och välrenommerat fastighetsbolag? Bonnier Fastigheter har en stark värdegrund – HELA som står för Hållbarhet, engagemang, långsiktighet och affärsmässighet. De har blivit nominerade till Årets arbetsgivare av Brilliant Awards två år i rad. Nu söker de en framåtlutad Hållbarhetscontroller som vill omvandla hållbarhetsdata till värdefulla insikter. I denna roll blir du en nyckelperson i arbetet mot hållbarhetsmålen och genom djupgående analys och rapportering kommer du säkerställa att fastigheterna och verksamheten uppfyller hållbarhetskraven. Välkommen till en arbetsgivare som värdesätter både framtiden och sina medarbetare!

Hör Tomas Hermansson, VD, Maziar Shokraee tf Chef Fastighetsutveckling och Sara Björnberg, Chef Hållbar utveckling berätta om hur det är att arbeta på Bonnier Fastigheter!

Är detta din nya utmaning?

Bonnier Fastigheter utökar nu organisationen med en Hållbarhetscontroller i syfte att tillsammans med närmsta team, driva och utveckla verksamheten på ett hållbart sätt. I denna tjänst kommer du att ansvara för att mäta, analysera och följa upp hållbarhetsdata, så att verksamheten har de rätta underlagen för att kunna fatta bra beslut och vidta åtgärder. Ditt huvudsakliga fokus kommer vara att säkerställa en effektiv och kvalitativ rapporteringsprocess, både internt och externt.

Rollen blir en del av Finance och du kommer att vara en tydlig partner till Chef Hållbar utveckling vad gäller utvecklingen av ett systematiskt, mätbart och kvalitativt hållbarhetsarbete. Du kommer att ha många kontaktytor och intressenter i denna roll för att kunna hämta in rätt data och ge verksamheten bra beslutsunderlag. Arbete med processutveckling i takt med att nya regelverk, krav och förväntningar tillkommer.

Rollen rapporterar till CFO och är placerad i Bonnierhuset, Torsgatan 21, i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

  • Samla in, kvalitetssäkra och analysera hållbarhetsdata för intern och extern rapportering inklusive årsredovisning och impact-redovisning för grön finansiering.
  • Integrera hållbarhetsrapporteringen med den finansiella rapporteringen.
  • Utveckla rutiner och processer för klimatberäkning och rapportering, utifrån ramverk/direktiv som SBTi, Taxonomi och CSRD.
  • Driva och vidareutveckla effektiva processer för hållbarhetsrapportering.
  • Projektledare för hållbarhetsrapporteringen, inklusive textproduktion och korrektur.
  • Samarbete med Chef Hållbar utveckling, energistrateg och hållbarhetssamordnare samt andra interna och externa intressenter. 

Vem är du?

Rätt kandidat trivs i en analytisk roll och har ett starkt intresse för siffror och hållbarhet. Du är kvalitetsmedveten och noggrann, samt inspireras av problemlösning och ständiga förbättringar. Vidare har du lätt för att ta egna initiativ, du trivs med självständigt arbete och har stor möjlighet att påverka din arbetssituation. Med många kontaktytor inom organisationen är det viktigt med god samarbetsförmåga och goda kommunikativa egenskaper.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande och minst 4-5 års arbetslivserfarenhet från liknande roll, controllerroll alternativt erfarenhet från revisionsbyrå. Det viktigaste är dock att du har ett stort intresse för kombinationen av siffor och hållbarhet, samt att du är bekant med standarder för hållbarhetsredovisning. Vi ser även att du är van att arbeta med större datamängder och har en fallenhet att omvandla data till insikter. För att bli framgångsrik i rollen har du intresse för system och digitala verktyg och hur dessa kan effektivisera arbetet. Vi ser det som meriterande som du har erfarenhet av fastighetsbranschen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Bonnier Fastigheter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan!

Bonnier Fastigheter ska på valda marknader med lokal närvaro och ett långsiktigt engagemang förvärva, utveckla, förädla och förvalta egna fastigheter. Sedan 1856 har Bonnier varit en långsiktig fastighetsägare och samhällsutvecklare som bidrar till ett hållbart, tryggt och öppet samhälle. Verksamheten bedrivs i tre affärsområden; Kommersiella Fastigheter, Bostad och Invest. Den sammanlagda förvaltade ytan uppgår till ca 270 000 kvm. Merparten av fastigheterna är belägna i Stockholms innerstad och Uppsala. Bonnier Fastigheter är helägt av familjen Bonnier.

Bonnier Fastigheter AB
Kontaktperson hos Prodiem
Vilda Cygnaeus
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag