Bolagsekonom till Bonnier Fastigheter

Är du redo för en bred roll där du får helhetsansvar för redovisningen av dina bolag? Bonnier Fastigheter söker nu en engagerad och driven bolagsekonom till sitt team. Om du trivs i en dynamisk miljö med många kontaktytor och är van att hantera komplexa uppgifter, kan du vara den vi söker! Du kommer spela en betydande roll i vårt förändringsarbete och bli en integrerad del av en samarbetsinriktad och öppen företagskultur. Känns detta som din nästa utmaning? Läs vidare och ansök idag!

Vad vi söker

Som bolagsekonom hos Bonnier Fastigheter har du ett helhetsansvar för redovisningen av flera bolag. Du kommer att ansvara för allt från löpande bokföring till årsredovisning, samt genomföra analyser och uppföljningar av bolagens finansiella resultat. I denna roll blir du en värdefull samarbetspartner för ekonomiavdelningen men också för övriga kollegor i bolaget.

Du får möjlighet att arbeta brett med en rad olika uppgifter och ta ett övergripande ansvar för de bolag du arbetar med. Din roll kommer även vara central i Bonnier Fastigheters pågående förändringsresa där du förväntas driva förbättringsinitiativ och delta i olika projekt, bland annat med fokus på digitalisering. Det här ger dig stort utrymme att ta egna initiativ och engagera dig i ett brett spektrum av ansvarsområden. På sikt erbjuder rollen möjlighet att utveckla nya kompetenser och bredda din professionella roll i linje med dina ambitioner och drivkrafter.

Tjänsten är placerad i Bonnierhuset, Torsgatan 21, i centrala Stockholm. Du kommer att arbeta nära dina kollegor i redovisningsteamet, bland annat redovisningschefen, som du även rapporterar till.

Ansvarsområden

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Löpande redovisning, avstämningar och periodiseringar
  • Resultatuppföljning och analys av bolagen
  • Inkomst- och skattedeklarationer
  • Framtagning av årsredovisningar
  • Kontakt med myndigheter, revisorer och banker
  • Delaktig samt drivande i diverse utvecklingsprojekt inom ditt ansvarsområde

Vem är du?

För att trivas i rollen som bolagsekonom är du en engagerad och självgående person som har en stark förmåga att planera och driva arbetet framåt på ett strukturerat sätt. Kvalitet genomsyrar allt du gör, och du har en styrka i att behålla fokus även i en föränderlig miljö. Du är naturligt nyfiken och drivs av att förbättra och effektivisera processer samt projekt. Eftersom rollen innebär nära samarbete med olika funktioner och intressenter, ser vi att du är en lagspelare som uppskattar att nå framgång tillsammans med ditt team och andra samarbetspartners. Att sprida god energi på arbetsplatsen ser du som en självklarhet!

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi och erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du arbetar troligtvis idag som redovisningsekonom eller redovisningskonsult och är trygg med att ansvara för hela redovisningsprocessen från ax till limpa. Du är en van användare av ekonomisystem och ser systemstöd som ett självklart verktyg för att effektivisera och optimera ditt arbete.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Bonnier Fastigheter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten på Prodiem, tfn tfn 073-344 51 80 eller Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan!

Bonnier Fastigheter ska på valda marknader med lokal närvaro och ett långsiktigt engagemang förvärva, utveckla, förädla och förvalta egna fastigheter. Sedan 1856 har Bonnier varit en långsiktig fastighetsägare och samhällsutvecklare som bidrar till ett hållbart, tryggt och öppet samhälle. Verksamheten bedrivs i tre affärsområden; Kommersiella Fastigheter, Bostad och Invest. Den sammanlagda förvaltade ytan uppgår till ca 270 000 kvm. Merparten av fastigheterna är belägna i Stockholms innerstad och Uppsala. Bonnier Fastigheter är helägt av familjen Bonnier. 

Bonnier Fastigheter AB
Kontaktperson hos Prodiem
Jakob Altensten
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag