HR Business Partner till Adlibris

Vill du arbeta i ett vänligt och engagerat företag där man känner stolthet för sitt arbete? Nu söker Adlibris en affärsdriven och verksamhetsnära HR Business Partner till logistikenheten i Morgongåva. Vi letar efter dig med ett stort engagemang och som vill bidra till att utveckla en verksamhet där HR-frågorna står högt på agendan. Har du tidigare arbetat som HR Business Partner i en liknande verksamhet med tyngdpunkt på chefstöd, arbetsrätt och förändringsarbete? Då kan du vara kollegan vi letar efter!

Är detta din nya utmaning?

Som HR Business Partner kommer du bli del av ett kompetent, utvecklingsorienterat och välkomnande People & Culture team vars uppdrag är att tillsammans chefer leda bolaget i den fortsätta utvecklingen. Teamet består av 7 medarbetare och rollen rapporterar till Chief People Officer.

I rollen som HR Business Partner kommer du arbeta med logistikenheten i Morgongåva och ansvara för HR-frågor och löpande HR-arbete kopplat till Adlibris affärsplan och värdegrund. Rollen är såväl operativ som strategisk och innebär en nyckelposition i verksamheten där du kommer att vara högst delaktig i förändringsarbete och support i genomförande av effektiva och tydliga HR processer enligt årscykeln.

Tillsammans med cheferna i ledningsgruppen arbetar ni med frågor som rör kompetensförsörjning, arbetsrätt, arbetsmiljö, förändringsledning, medarbetarutveckling och rehabilitering. Du är även en självklar sparringpartner mot ledare och stöttar dem i ledarskapsutveckling. Vidare har du en viktig roll i hanteringen av arbetsrättsliga frågor och samverkan med fackliga representanter.

Rollen som HR Business Partner är placerad på kontoret i Morgongåva och då interaktion och samarbete är högt prioriterat ser vi att fysisk närvaro på kontoret är av vikt.

Vem är du?

Vi letar efter dig som är målinriktad, affärsdriven och som trivs i en dynamisk miljö. Du står starkt i din egen kompetens och ser det som självklart att utveckla processer och arbetssätt i syfte till att främja prestation och förbättringar inom verksamheten. För att lyckas i rollen besitter du ett strategiskt perspektiv och kan utmana den lokala ledningsgruppen, som du även tillhör. Vidare är du en kommunikativ person med styrka i att bygga långsiktiga relationer med såväl chefer som fackliga representanter. Om du även är en person som är konsultativ och rådgivande för både dina kollegor och chefer i organisationen har du stora möjligheter att lyckas och trivas hos oss på Adlibris! 

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk bakgrund inom HR eller motsvarande. Du har en bevisad erfarenhet som HR Business Partner och god kännedom om arbetsrätt, personalhantering och facklig samverkan. Vidare ser vi att du har arbetat i en affärsnära HR-roll som medfört situationer kring förändringsarbete och utveckling av HR-processer. Slutligen har du erfarenhet av att ha arbetat i verksamheter med tjänstemän och kollektivanställda och vi ser även du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning. Varmt välkommen till oss!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Adlibris med Prodiem. Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt, men notera att urval och intervjuer sker under augusti månad. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan!

Som Nordens största nätbokhandel vill vi inspirera till nästa läsupplevelse och samtidigt erbjuda allt som hör till en modern bokhandel. Alltid med ett brett utbud, bra priser, smidiga leveranser och fokus på att minska klimatpåverkan. Vi tror att läsning berikar oss genom att öppna upp nya världar i form av upplevelser, nya perspektiv och ny kunskap. Genom att inspirera till läsning och tillgängliggöra böcker från hela världen vill vi vara med och bidra till ökad läsning och till ett mer jämställt och hållbart samhälle där kunskap är tillgänglig för alla.

Adlibris Aktiebolag
Morgongåva
Kontaktperson hos Prodiem
Vilda Cygnaeus
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag