Head of Business Control till Internationella Engelska Skolan

Har du en önskan om att vara med och arbeta med Sveriges framtid och göra skillnad i en organisation där det märks? Nu söker Internationella Engelska Skolan en Head of Business Control som kommer ha en nyckelposition inom finance och arbeta med en bredd av frågor kopplade till IES dynamik på huvudkontoret. Du kommer att få stora möjligheter att påverka och bidra till IES fortsatta resa. Om detta låter som rätt utmaning för dig ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Som Head of Business Control kommer du ansvara för finansiell uppföljning, styrning och planering för IES 46 skolor. Det är en central roll inom företaget där du kommer att vara högst involverad i diverse finansiella frågor och arbeta strategiskt såväl som operativt med business control. I rollen har du nära samarbete och är en sparringpartner till CFO. Du kommer även agera bollplank gällande ekonomiska frågeställningar till chefer ute i verksamheten och vara delaktig i arbetet med att driva verksamheten framåt. Som Head of Business Control har du personalansvar för en Senior Group Business Controller och har en streckad linje till tre Regional Business Controllers. Utöver dina fasta arbetsuppgifter kommer du att medverka i diverse olika projekt, bland annat arbete kopplat till utveckling av system och processer.

Tjänsten är placerad på Internationella Engelska Skolans huvudkontor i Danderyd, med goda kommunikationsmöjligheter. Utrymme till hybridarbete finns.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av:

  • Leda och utveckla business control funktionen med personalansvar
  • Löpande säkerställa korrekt och högkvalitativ finansiell rapportering samt ansvar för månads-och kvartalsrapporter till koncernledning, ägare och styrelse
  • Arbeta med uppföljning och analys av intäkter, kostnader samt investeringar och likviditetsprognoser
  • Ta fram presentationer och beslutsunderlag till styrelse och ledning
  • Utveckla och driva budget- och prognosarbetet
  • Supportera Business Development teamet med finansiell modellering
  • Arbeta tillsammans med inköpsfunktionen, löneavdelningen samt financial control i syfte att uppnå effektivitets/kvalitetsförbättringar
  • Stötta verksamheten, främst rektorer och regionchefer, i frågor inom ditt område
  • Delaktig i utvecklingen av bolagets ekonomistyrning, uppföljning och verksamhetsanalys
  • Följa upp investeringar och ta fram Business Case
  • Aktivt delta i löpande processutveckling, effektiviseringsarbete och övriga projekt inom ditt område

Din profil

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har en gedigen erfarenhet från Business Control att stå på och vi ser gärna att du tidigare har arbetat i en roll på koncernnivå. Du kan även ha erfarenhet från Transaction Services eller ha en bakgrund inom Due Diligence, Corporate Finance eller liknande. Du vill nu axla en större roll och ser personalansvar som ett naturligt nästa steg. Erfarenhet från systemimplementation är meriterande.

Du som person

För att lyckas i rollen som Head of Business Control är du en analytisk person som gillar siffror och har ett stort intresse för vad som driver affären och vad som är relevant information för att kunna fatta rätt affärsmässiga beslut. Du är lika intresserad av att driva detaljorienterat arbete som de stora penseldragen. Som person är du prestigelös och tillförlitlig och har stor ansvarskänsla när det kommer till ditt arbete. Vidare är du en serviceinriktad person som trivs med många kontaktytor och genom din höga leveransförmåga och flexibilitet bygger du förtroende i organisationen. Då du även kommer att driva i utvecklingsarbetet inom ditt område så är det också viktigt att du är en problemlösare som hela tiden reflekterar över hur saker och ting kan göras effektivare och bättre.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Internationella Engelska Skolan med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-916 39 18 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66

Välkommen med din ansökan!

Internationella Engelska Skolan, IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med förnärvarande 32 000 elever i 46 skolor. IES bedriver skolverksamhet från förskoleklass i grundskolan till och med gymnasiets tredje årskurs. IES grundades 1993 och är idag inne på sitt 30:e verksamhetsår. Upp till hälften av undervisningen bedrivs på engelska av lärare som har engelska som modersmål. För mer information om bolaget se IES hemsida www.engelska.se.

Internationella Engelska Skolan
Stockholm
Kontaktperson hos Prodiem
Petra Bennarp
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag