Group Financial Controller till Netmore

För dig som lockas av att jobba i en bred roll i en utvecklingsorienterad miljö finns det nu en unik möjlighet att ansluta till det framåtsträvande Saas-bolaget inom Internet of Things, Netmore. Vi söker en resultatinriktad och initiativtagande person som trivs i internationella och expansiva miljöer.

Netmore har en unik tjänst som både förenklar och förbättrar möjligheter för många bolag att minska sina kostnader och samtidigt väsentligt påverka sitt klimatavtryck. De är idag ledande inom sitt område och med starka långsiktiga huvudägare pågår nu en större expansion, inom Sverige, Europa och USA.

Teamkänslan är starkt påtaglig inom Netmore med en mycket aktiv ledningsgrupp och styrelse. Laget premieras framför jaget och alla förstår vikten av att samarbeta. För att bli framgångsrik i rollen som Group Financial Controller krävs en vilja till att utmana och förbättra befintliga processer och skapa goda relationer inom och utanför organisationen.

Är detta din nya utmaning?

Som Group Financial Controller kommer du att ha personalansvar för två självgående medarbetare inom redovisning, stationerade i Portsmouth NH, USA. I denna roll kommer du att ansvara för bolagets koncernredovisning och konsolidering, som omfattar 15 helägda dotterbolag, både svenska och internationella. Du kommer att ha kontakt med redovisningsbyråer och redovisningsansvariga för respektive land och bolag, där ditt ansvar ligger i att säkerställa kvalitet och att siffrorna levereras i tid. Netmore befinner sig i en spännande tillväxtfas som kännetecknas av förvärv och expansion på nya marknader, vilket innebär att en viktig del av din roll är att integrera förvärvade bolag i den finansiella organisationen. Du kommer också att ha ett stort fokus på internkontroll och efterlevnad, där du tar fram koncerngemensamma instruktioner och rutiner för redovisning och rapportering, och implementerar dessa inom koncernen.

Rollen är placerad i centrala Stockholm och rapporterar till CFO.

Dina arbetsuppgifter

  • Finansiell rapportering och säkerställande av K3 och IFRS.
  • Koordinera bokslut och revisioner, säkerställa kvalitet.
  • Övervaka och optimera kassaflödet, ansvara för likviditetsplanering.
  • Identifiera och genomföra kostnadsbesparingar.
  • Utveckla och implementera redovisningsrutiner.
  • Leda och utveckla ett team på två samt samarbete med outsourcad redovisning.
  • Förbättra finansiella system och processer.
  • Integrera förvärvade bolag i den finansiella organisationen. 

Vem är du?

Vi letar efter dig med en stark analytisk förmåga och en genuin vilja att påverka och bidra. Du arbetar strukturerat och trivs i en snabbrörlig miljö där du kan skapa ordning och reda. Av andra beskrivs du som en ”doer” och en nyfiken person som hittar nya arbetssätt. För att lyckas in rollen har du en prestigelös inställning där du värdesätter gott samarbete med närmsta team och övriga kollegor inom organisationen.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har erfarenhet av att jobba med koncernredovisning och vi ser det som meriterande om du tidigare har erfarenhet av att jobba inom revision från en av de större byråerna. Då Netmore är ett snabbväxande företag ser vi att du har jobbat i ett tillväxtbolag som präglats av förvärv och utveckling. Vi ser även att du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift, och att du är en avancerad användare i Excel. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Netmore med Prodiem. Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt, men notera att urval och intervjuer sker under augusti månad. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan!

Netmore Group is a leading Internet of Things (IoT) operator at the forefront of building a secure, reliable, and sustainable communication network for a smarter tomorrow. We empower businesses and organizations across industries and sectors to leverage the power of IoT by connecting cities, industries, and properties. We are a fast growing company with presence in several European countries and the US. Netmore is more than just a technology provider; we are a catalyst for change. We are committed to building a connected future, one where businesses, cities, and individuals can thrive in a more efficient, sustainable, and intelligent world.

Netmore Group AB
Stockholm
Kontaktperson hos Prodiem
Vilda Cygnaeus
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag