Financial Controller till Mestergruppen

Mestergruppen Sverige är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som innefattar kedjorna XL-BYGG, BOLIST, Happy Homes och Colorama. Sammantaget är Mestergruppen marknadsledande inom byggmaterialhandeln i Sverige med ca 275 butiker över hela landet och tillsammans med ca 170 butiker inom färgfackhandeln har de ett av Sveriges största butiksnät. Bolaget har en total extern butiksomsättning på ca 14 miljarder kronor. Mestergruppen Sverige är ett servicekontor med ca 90 medarbetare placerat i Solna (Solna Gate) med nära till kommunikationer.

Läs mer på https://mestergruppen.se/om-mestergruppen/karriaer/

Mestergruppen har vuxit kraftigt de senaste åren både organiskt och via förvärv. Nu söker vi dig som vill vara med på Mestergruppens fortsatta resa och vill arbeta i en snabbt växande och dynamisk miljö som präglas av ett starkt engagemang och öppenhet. Om du besitter ett skarpt sinne för siffror och vill ha en nyckelroll där du samarbetar tätt med ledning och affärschefer är det här en roll för dig.

Låter detta som din nästa utmaning? Då ska du läsa vidare!

Detta söker vi

Mestergruppen behöver nu förstärka sitt Finance team med en Financial Controller. I rollen som Financial Controller kommer du att få ett brett ansvarsområde. Du kommer bland annat säkerställa korrekt inrapportering från dotterbolagen samt rapportera till moderbolag och ägare i Norge. Du kommer även att vara en nyckelperson i arbetet med att forma, förbättra och vidareutveckla befintliga strukturer och processer. Tjänsten innebär såväl strategiskt som operativt arbete samt driva diverse förbättringsprojekt i tätt samarbete med kollegor inom organisationen.

Som Financial Controller kommer du att rapportera till CFO och placering är på Mestergruppens kontor i Solna.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en bred roll men exempel på dina arbetsuppgifter är:

  • Sammanställa och utveckla managementrapportering till koncernens ledningsgrupp och ägare
  • Uppföljning och kvalitetssäkring av bokslut
  • Framtagande av interna rapportpaket
  • Delaktig i utveckling av koncernens budgetprocess
  • Cash-flow
  • Implementera och vidareutveckla policys, rutiner och struktur för dotterbolagen
  • Utveckla systemstöd och analysmiljöer
  • Framtagande av underlag och analyser till CFO, affärschefer och delägare
  • Projektleda diverse processer inom effektivisering och digitalisering

Vem vi söker

För att lyckas i rollen ser vi att du är en analytisk person som har lätt för siffror samtidigt som du har en önskan att arbeta nära verksamheten. Att arbeta i en händelserik miljö trivs du med och du är orädd för förändringar. Du motiveras av att ta dig an problem som du stöter på för att hitta lösningar på dessa och du tvekar inte på att komma med egna initiativ om hur processer kan effektiviseras. Vidare är du bra på att skapa relationer och arbetar gärna i en roll med många kontaktytor där man arbetar tillsammans för att nå gemensamma mål.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande och har därefter samlat på dig ca 5 års arbetserfarenhet. Vi ser att du idag arbetar med financial controlling och har en grund inom revision eller redovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet från detaljhandelsbranschen. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Mestergruppen med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande med start i augusti. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073- 344 51 80 alt. Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94.

Välkommen med din ansökan!

Mestergruppen Sverige AB
Stockholm
Kontaktperson hos Prodiem
Jakob Altensten
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag