Financial Controller till NIAM

Vill du tillhöra ett av Nordens mest framgångsrika kapitalförvaltare inom fastighetsinvesteringar? Om du söker en arbetsplats som genomsyras av innovation, professionalism och framåtanda kan Niam vara rätt bolag för dig. Under senaste åren har Niam varit under stark tillväxt där den främsta anledningen är på grund av medarbetarna i organisationen. Företaget lägger stor vikt vid kompetensutveckling och de eftersträvar att alltid kunna erbjuda möjlighet till utveckling inom organisationen. Hälsoperspektivet och gemenskapen på arbetsplatsen är andra viktiga parametrar som bidragit till bolagets framgång. För den som vill och är intresserad finns det möjlighet att följa med lunchträning 1 gång i veckan, padel eller varför inte ta en promenad i Humlegården precis runt hörnet. Niam bjuder även på frukost och massage varannan vecka.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Som Financial Controller kommer du tillhöra ett ambitiöst och drivet team som är måna om att leverera arbete med hög kvalitet samtidigt som man har kul på vägen. Teamet består av Head of Group Finance, Financial Controller, Business Controller och Ekonomiassistent som sköter kundreskontra och leverantörsreskontra för Niams fondbolag. Rollen som Financial Controller är en nyckelposition i verksamheten där du kommer arbeta både brett och operativt inom redovisningsområdet. Här finns även möjlighet att inom en överskådlig tid utvecklas och ta ansvar för koncernkonsolideringen. Du kommer befinna dig inom stora kontaktytor i organisationen och ansvara för att rapporteringen av Niamgruppens bolag i koncernens konsolideringssystem Aaro sker i tid. I rollen kommer du även att ta ägarskap och driva effektiviseringsfrågor kopplat till affärssystemet Microsoft Business Central.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Löpande bokföring och upprätta månadsbokslut för flera fondbolagen i Niamgruppen
  • Upprätta årsredovisningar, deklarationer och hantera övriga bolagsformalia
  • Rapportering av Niamgruppens bolag i koncernens konsolideringssystem Aaro
  • Ansvara för framåtriktad utveckling i affärssystem Microsoft Business Central
  • Ett kritiskt och affärsmässigt perspektiv kopplat till redovisningsområdet
  • Aktivt delta i utvecklings- och förändringsprojekt 

Vem är du?

Vi tror att du är en person med en analytisk förmåga och en genuin vilja till att bidra med insikt och erfarenheter för att kunna fortsätta vara det framgångsrika företag som Niam är idag. Du har ett affärsmässigt perspektiv och tar stort ansvar och klarar av att på ett självständigt sätt driva ditt arbete framåt. I rollen kommer du arbeta brett mot organisationen vilket förutsätter att du trivs i breda kontaktytor och känner en trygghet i att uttrycka dina åsikter när situationen kräver det. Du är flexibel och motiveras av att arbeta i en föränderlig miljö där du enkelt anpassar dig efter ändrade förutsättningar.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi tror att du har 3-5 års arbetslivserfarenhet och idag arbetar som Redovisningskonsult, Revisor alternativt i en liknande roll idag som Financial Controller. Du känner dig trygg med K3-regelverket och är självständig i årsredovisningsarbetet. Du har med fördel kommit i kontakt med IFRS och konsolidering. Du bör även kommunicera obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Slutligen har du ett systemintresse och är mycket van att arbeta i Excel.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Niam med Prodiem. Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-338 22 62.

Välkommen med din ansökan!

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare inom reella tillgångar med fokus på fastigheter, infrastruktur och kreditstrategier. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. De senaste 25 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överstigande €12 miljarder och förvaltar idag tillgångar om cirka €4,7 miljarder, fördelat över de tre strategierna fastigheter, infrastruktur och kredit.

Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera, utveckla och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster. Vårt långsiktiga mål är att bidra till ett hållbart samhälle där vi kan tillgodose både dagens och framtidens behov. 

På Niam är vi ett team av specialister med en passion för att utmana och prestera. Vi är över 100 medarbetare som tillsammans förenar vi vår ledande expertis för att generera det bästa resultatet för våra kunder. Niam har kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg.

För mer information besök gärna

www.niam.se

Niam AB
Stockholm
Kontaktperson hos Prodiem
Agnes Hallén
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag