Redovisningsansvarig till Toyota Sweden AB

Vi söker en Redovisningsansvarig till Toyota Sweden AB. Rollen innebär en nyckelposition i verksamheten då du har det övergripande ansvaret för redovisningen och den finansiella rapporteringen inom bolaget och arbetar i nära samarbete med bland annat Redovisningsspecialist och Controller.

Vill du få möjlighet att applicera din erfarenhet inom redovisning i ett bolag med ett stort hjärta, starka värderingar och en tydlig företagskultur? Har du inställningen att det alltid finns möjlighet till att göra saker på ett än mer effektivt och fördelaktigt sätt? Är du därtill vass inom redovisning och vill fortsätta att utvecklas inom ditt yrkesområde – då tror vi att det här kan vara ditt nästa steg!

Toyota sitter i fina lokaler i nordvästra Stockholm, möjlighet till hybridarbete finns. Rollen rapporterar till CFO för Toyota Sweden AB.

Dina arbetsuppgifter

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att innebära:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Rapportering gentemot huvudkontoret i Europa samt Japan
  • Konsolidering av koncernen
  • Upprätta Årsredovisning
  • Löpande redovisning och avstämningar
  • Hantering av moms och skatt samt hålla dig a jour med förändringar inom dessa områden
  • Ansvarig för samarbetet med Shared Service Center
  • Ansvarig för dialogen med externa revisorer
  • Kontinuerligt effektivisera och utveckla processer, rutiner och system
  • Ansvar för internkontroll inom Finance utifrån SOX
  • Kontroll av lönefiler

Vem är du?

Vi ser givetvis att dina formella meriter är viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning. Vi tror att du är en social person som trivs med att ha många kontaktytor i ditt arbete och som genom din lyhördhet och trygghet blir det givna tillskottet i bolagets Finance-team. För att ta dig an denna roll på bästa sätt så ser vi att du trivs med att blanda operativt arbete med att lyfta blicken och bidra till förbättringsåtgärder. Du har en naturlig fallenhet för planering och att få saker i mål.

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi. Du har flerårig erfarenhet inom kvalificerad redovisning och är trygg i att självständigt driva arbetsprocesserna inom rollen. Då konsolidering ingår i rollen så ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av det. Erfarenhet från en internationell koncern ser vi som meriterande, liksom att ha arbetat mot ett Shared Service Center. Vi ser även positivt på om du har erfarenhet av internkontroll. Du är systemvan, med en nyfikenhet och vilja till att sätta dig in i olika systemfrågor och är trygg i Excel. Utöver svenska bemästrar du även engelska flytande, i tal såväl som skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Toyota Sweden AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 eller Caroline Björk 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Toyota Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Toyota Motor Europe/Toyota Motor Corporation.

Med 370 000 medarbetare i 240 länder och regioner runt om i världen är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonsföretag och vi är dessutom pionjärer inom hybridteknik.

Sedan Toyota grundades har vi följt våra grundläggande principer för att bygga hållbara fordon och sträva efter en hållbar utveckling av samhället genom ständig innovation. Den första Toyotabilen rullade av bandet redan 1935, 1989 grundade vi Lexus och 2020 lanserades KINTO, med målet att erbjuda världens bästa mobilitet. Vi har några av världens tuffaste miljömål, vi bygger bilar världskända för sin kvalitet och driftsäkerhet och vårt långsiktiga mål är att reducera dödsolyckor i trafiken till noll. För oss är kvalitet ett sätt att leva.

 Läs mer om företaget på https://www.toyota.se/

Toyota Sweden AB
Stockholm
Kontaktperson hos Prodiem
Jessica Maurell
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag