Group Business Controller till Ovako

Nu finns möjligheten att bli en del av ett branschledande företag inom stålindustrin som ligger i framkant när det gäller hållbarhet. På Ovako får du chansen att verka i en framtidsorienterad organisation på både koncernnivå och nära produktionsenheterna ute i verksamheten. Rollen erbjuder stora utvecklingsmöjligheter och utrymme för utökat ansvar och personliga framsteg. Välkommen till Ovako, där din kompetens och ditt engagemang kan göra skillnad!

Är detta din nya utmaning?

Som Group Business Controller kommer du att bli delaktig i Ovakos arbete och dynamik på koncernnivå. Du kommer att arbeta i en nyckelfunktion med ekonomiska analyser och prognoser, samt bidra till övergripande finansiell planering och uppföljning. I rollen får du chansen att arbeta nära ledning, koncernfunktioner och produktionsenheter. Du kommunicerar med såväl externa kontakter som med medarbetare på olika nivåer inom bolagets multifunktionella team. Som Group Business Controller kommer du att få ett stort förtroende i arbetet kring att vidareutveckla och effektivisera processer och systemstöd inom finance-funktionen.

Tjänsten ingår i Group Finance och du blir en del av ett team inom Group Business Control som består av fyra medarbetare. Du rapporterar till Head of Group Business Control. Placering är i fina och anrika lokaler på Ovakos huvudkontor vid Kungsträdgården i Stockholm, med möjlighet till hybridarbete.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som Group Business Controller är bred och kommer att utvecklas över tid, men du kommer till exempel att arbeta med:

  • Analysera och följa upp resultat, affärsplaner och lönsamhet
  • Managementrapportering
  • Agera affärspartner för att driva koncernens lönsamhet, tillväxt och strategiska mål genom djupgående finansiella analyser
  • Koordinering av budget och prognosprocesser
  • Förse ledningen med ad hoc-analyser och underlag
  • Delaktig i analys av prissättning och prismodeller
  • Utveckla systemstöd och Excel-modeller för att effektivisera och automatisera arbetet
  • Delta i diverse koncernövergripande initiativ och business case

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du en analytisk person som trivs i en internationell miljö. Rollen innebär ett nära samarbete med olika funktioner och nivåer i organisationen, vilket kräver lyhördhet, goda kommunikativa färdigheter och förmågan att skapa förtroende. Som person har du ett sinne för affärsutveckling och siffror. Du motiveras av att dra affärsmässiga slutsatser och att komma med rekommendationer och effektiviseringsförslag. Slutligen ser vi det som en självklarhet att du delar våra värderingar: nytänkande, kunnig och ansvarsfull.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du ca 3-5 års erfarenhet inom business control eller som konsult inom byrå (managementkonsult, transaction services alt. revision). Vi ser att du har ett stort intresse för industrin och har med fördel en bakgrund eller erfarenhet kopplat till industribranschen. Du har en fallenhet för system och digitalisering och har mycket goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel och PowerPoint. Slutligen ser vi att du kommunicerar flytande i svenska och engelska, såväl tal som skrift.

Vad Ovako kan erbjuda dig

På Ovako tror vi att arbetet är mer än bara ett jobb – det är en möjlighet att vara en del av något meningsfullt. Vi främjar en öppen och vänlig atmosfär där varje individ är värdefull och där det finns möjligheter till personlig och professionell utveckling. Många av oss finner tillfredsställelse i vetskapen om att vårt arbete bidrar till att göra världen till en bättre plats.

Visste du att stålindustrin står för omkring 10 procent av världens koldioxidutsläpp? Världen står inför en stor klimatutmaning och stålproducenternas roll är viktigare än någonsin. Då kliver vi fram och tar ansvar. Redan idag är vårt stål återvunnet till 97 procent och vi har 80 procent lägre koldioxidutsläpp än branschsnittet. Vi har mycket att vara stolta över, men vi nöjer oss inte. Vi kan och vi vill göra mer. Ovako ställer därför om till en helt klimatneutral verksamhet, baserad på fossilfri vätgas och fossilfri el – och vi gör det decennier före våra branschkollegor. Följ med oss på denna förändringsresa, där naturens skönhet bara är runt hörnet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Ovako med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-34 23 94 eller Sofia Gleistedt på tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

På Ovako specialiserar vi oss på rent, högkvalitativt specialstål, skräddarsydda efter behoven hos våra kunder inom lager, transport och tillverkningssektorer. Vårt högkvalitativa stål, baserat på 97% återvunnet stål, säkerställer lätta och tåliga produkter samt möjliggör mer hållbara och miljövänliga lösningar. Med 2900 dedikerade medarbetare och en global närvaro som sträcker sig över 30 länder samt cirka 1,1 miljarder euro i omsättning står Ovako, ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en stolt medlem av Nippon Steel Corporation, i framkant av stålindustrin. Vårt syfte är tydligt: Tillsammans skapar vi stål för ett hållbart samhälle. Upptäck mer om våra innovativa lösningar på www.ovako.com, www.sanyo-steel.co.jp och www.nipponsteel.com.

Ovako Group AB
Stockholm
Kontaktperson hos Prodiem
Filippa Gernandt
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag