Financial Controller till Niams fastighetsfonder

Niam Fund Services är ett ambitiöst, rutinerat och sammansvetsat team om 13 personer som ansvarar för finansiell rapportering och administration av Niams fastighets- och infrastrukturfonder. Teamet består av Group Financial Controllers, Financial Controllers, Treasury Controllers, Treasury Assistant och Finance Assistant, som tillsammans arbetar med fondadministration, redovisning, konsolidering, analys, rapportering och bolagsadministration.

Till rollen som Financial Controller för fastighetsfonden Niam Nordic VII, med i dag ca 125 bolag och 60 fastigheter till ett värde av ca 1,9 miljarder euro, söker vi dig som vill ha en bred och självständig roll med stort eget ansvar. Fastighetsfonder inom private equity betyder en komplex, dynamisk och föränderlig miljö där rätt person har stora möjligheter att inte bara lära sig om fastigheter och private equity, utan också att utvecklas karriärmässigt inom Niam.

Du rapporterar till Head of Fund Services, men jobbar närmast fondens Group Financial Controller, som ansvarar för konsolidering och koncernrapportering av fonden. Du har även nära samarbete med övriga i teamet samt med andra funktioner kring fonderna, såsom Investor Relations, Asset Management och Legal, samt med externa samarbetspartners.

Tjänsten är placerad på Niams huvudkontor på Stureplan i centrala Stockholm, där ca 70 av de anställda arbetar. Vi har även kontor i Norge, Danmark, Finland, Danmark och Luxemburg.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av:

  • Ansvar för interna transaktioner inom fonden i samband med förvärv och försäljning av fastigheter, såsom interna lån, aktieägartillskott och koncernbidrag (redovisning, administration och koordinering av dessa)
  • Ansvar för analys och uppföljning av fondkoncernens toppbolag
  • Likviditetsprognoser för fondkoncernens toppbolag
  • Bidra till den kvartalsvisa konsolideringen av fonden i samarbete med Group Financial Controller
  • Ansvar för upprättande av kvartals- och årsbokslut samt årsredovisningar, deklarationer och bolagsformalia för fondkoncernens toppbolag
  • Ansvar för rapportering till fondernas investerare samt till myndigheter
  • Viss löpande redovisning för fondkoncernens toppbolag (ca 1 dag/mån + 2 dag/kvartal) samt granskning av redovisning gjord av Finance Assistant
  • Aktivt delta i utvecklings- och förändringsprojekt inom teamet och inom Niam

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi i botten. Sedan 3–4 års arbetslivserfarenhet från redovisning eller från revisionsbyrå. Positivt är erfarenhet av större koncerner samt erfarenhet från private equity. Du måste kunna kommunicera obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift. 

För att trivas i rollen och i teamet är det viktigt att du:

  • är en lagspelare som gärna samarbetar med andra
  • har lätt för att anpassa dig efter ändrade förutsättningar och trivs med stor variation i arbetet
  • är noggrann och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet
  • tar stort ansvar och kan självständigt planera, prioritera och driva ditt arbete framåt
  • har ett intresse för nyheter inom redovisning, system och automatisering, då du kommer att medverka vid – och ibland driva – implementering av projekt inom dessa områden

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Niam med Prodiem. Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt, men notera att urval och intervjuer sker under augusti månad. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-338 22 62.

Välkommen med din ansökan!

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare inom reella tillgångar med fokus på fastigheter, infrastruktur och kreditstrategier. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. De senaste 25 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överstigande €12 miljarder och förvaltar idag tillgångar om cirka €4,7 miljarder, fördelat över de tre strategierna fastigheter, infrastruktur och kredit.

Niam AB
Kontaktperson hos Prodiem
Agnes Hallén
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag