Interim Projektcontroller till bolag i Stockholm – start september

Till ett bolag i Stockholm söker vi nu en projektcontroller till ett stort projekt inom industrin.

Till detta uppdrag söker vi dig som vill ta anställning som konsult eller dig som vill arbeta som underkonsult hos oss.

Uppdraget är beläget:

Stockholm

Tid:

Startdatum september/oktober och minst 6 månader

Omfattning:

100 % av en heltidstjänst.

Beskrivning av uppdraget:

I din roll som projektcontroller kommer du att vara med i ett initialt skede avs ett stort projekt kopplat till ett industribolag. Detta är en möjlighet att få vara med vid start av ett stort intressant industriprojekt som kommer att pågå över en längre tidsperiod. Du ansvarar för att etablera och driva processer samt arbeta med uppföljning, analys, rapportering samt stötta med budget och prognoser etc. Du deltar aktivt i förbättringsarbete avs processer och verktyg kopplat till projektuppföljningen. I rollen ingår många kontaktytor. Du rapporterar till Projektledaren för projektet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Uppföljning, analys och rapportering till Projektledare och andra stakeholders på månadsbasis.
  • Bidra till att säkerställa att projektteamen levererar enligt uppsatta mål i projekten.
  • Ta fram beslutsunderlag.
  • Bidra till att skapa system och rutiner för fakturahantering från inköp till betalning.
  • Etablera och säkerställa styrdokument avs kostnadskontroll samt implementera och underhålla system för budget, prognos och uppföljning av kostnader.
  • Stötta i budget och prognoser samt framtagande av projektdokumentation
  • Initiera behov för effektiv uppföljning och analys av projektet
  • Bidra med riskanalys och riskmanagement
  • Bidra och stötta med projektstruktur i system (bl a SAP samt Excel)
  • Bidra vid tredjeparts audit 

Din profil:

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi eller har en bakgrund som ingenjör med erfarenhet av projektuppföljning av liknande större projekt inom industri/infrastruktur. Du är van att arbeta med att ta fram beslutsunderlag och känner dig trygg med att driva projektuppföljningen etc. Du är en van användare av Microsoft Office och särskilt Excel. Du är flytande på engelska och svenska, i både tal och skrift. Har du arbetat i SAP är det en fördel.

Som person är du affärsmässig, drivande och självgående. Du är lösningsorienterad med förmåga att tänkta kritiskt. Du arbetar strukturerat med vana att prioritera dina arbetsuppgifter. Vidare är du analytisk och har lätt för att sätta dig in i nya uppgifter och förstå sammanhang. Du tar initiativ och är van att leverera med kvalitet och hålla deadlines. Du är även van vid många kontaktytor och har lätt för att samarbeta.

Ansökan: 

I detta konsultuppdrag samarbetar företaget med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Susanna Bergman 070-860 22 76.

Prodiem AB
Kontaktperson hos Prodiem
Susanna Bergman
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag