Hållbarhetscontroller till Praktikertjänst

Vill du vara med och driva utvecklingen av hållbarhetsarbetet i Sveriges största vårdkooperativ? Praktikertjänst har 730 mottagningar inom tandvård och hälso- och sjukvård, från Ystad i söder till Karesuando i norr, och tar årligen hand om cirka 3 miljoner patienter. Är du en strukturerad och kommunikativ person som lockas av möjligheten att komma in i ett tidigt skede och påverka hållbarhetsarbetet hos en av Sveriges största vårdgivare? Ta chansen att bli en del av Praktikertjänst – som dessutom utsetts till Vårdsveriges bästa arbetsgivare.

Är detta din nya utmaning?

Just nu arbetar Praktikertjänst med att vidareutveckla sitt hållbarhetsarbete för att möta interna och externa krav och förväntningar. Utöver arbetet för att möta nya lagkrav ska Praktikertjänst även vidareutveckla sitt strategiska hållbarhetsarbete, vilket är avgörande för att uppnå bolagets vision om en långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige. Hållbarhetsarbetet ska bedrivas både inom centrala supportfunktioner och i verksamheterna runt om i landet.

Som hållbarhetscontroller på Praktikertjänst kommer du att spela en nyckelroll i utvecklingen av bolagets hållbarhetsrapportering likväl som implementering av hållbarhetsstrategin. Du kommer även att vara delaktig i övriga frågor som rör hållbarhet, såsom riktlinjer för CBAM till klimatriskbedömningar eller vägledning kring trovärdig hållbarhetskommunikation. Du arbetar tätt tillsammans med och rapporterar till hållbarhetschefen och tillhör avdelningen Kommunikation- och hållbarhet. Tjänsten innefattar samverkan med avdelningar så som koncernekonomi, inköp, kvalitet och IT, med flera. Som hållbarhetscontroller är du är placerad på Praktikertjänsts kontor i centrala Stockholm.

Dina primära arbetsuppgifter består av:

Tillsammans med hållbarhetschefen kommer du att vara central i att driva hållbarhetsarbetet framåt. I praktiken innebär det att du kommer att:

  • Bidra till att etablera en robust rapporteringsprocess som säkerställer att Praktikertjänst kan rapportera hållbarhetsdata på ett relevant, komplett, konsekvent, transparent och exakt sätt genom hela organisationen och till bolagets olika intressenter. Kvaliteten på hållbarhetsrapporteringen ska motsvara kvaliteten på den finansiella rapporteringen.
  • Samla in, bearbeta och rapportera hållbarhetsdata enligt CSRD och ESRS.
  • Bidra till slutförandet av Praktikertjänsts hållbarhetsrapport.
  • Vara ansvarig för att hålla dig uppdaterad och i framkant om nya rapporteringskrav gällande hållbarhet
  • Vara ägare och superanvändare av hållbarhetsdata och rapporteringsprogramvara
  • Ge stöd till organisationen i implementeringen av hållbarhetsstrategin
  • Arbeta med framtagandet av en process för att möta kraven under CSDDD

Du som person

För att trivas som hållbarhetscontroller på Praktikertjänst är du en driven och engagerad person som trivs i en projektledande roll och har ett starkt intresse för siffror och hållbarhet. Du har en stark logisk förmåga och inspireras av problemlösning och ständiga förbättringar. Du tar egna initiativ och har förmågan att arbeta självständigt, samtidigt som du trivs med att samarbeta med flera kontaktytor inom koncernen. Du arbetar strukturerat, är kvalitetsmedveten och noggrann i ditt arbete. Slutligen är du analytiskt lagd med förståelse för hur hållbarhetsfrågor hänger samman och hur de kan påverka affären.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, som ingenjör eller motsvarande, och några års relevant arbetslivserfarenhet. Idag arbetar du troligen på en konsult- eller revisionsbyrå, alternativt i en controllerroll eller liknande roll på ett större bolag. Det viktigaste är att du har ett starkt intresse för hållbarhet och är bekant med standarder för hållbarhetsredovisning. Vidare är du systemintresserad, har goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Praktikertjänst med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62.

Välkommen med din ansökan!

Praktikertjänst är en av Sveriges största vårdgivare med både de nöjdaste patienterna och medarbetarna. Vi är kooperativt ägda och styrda av 1200 ledande praktiker – bland annat tandläkare, tandhygienister, sjuksköterskor, läkare, fysioterapeuter och psykologer. Vår vision är långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige. I över 60 år har vi tillsammans utvecklat svensk vård utifrån ett praktikerperspektiv och varje dag gör 7 300 medarbetare verklig skillnad för våra patienter på 730 mottagningar i hela Sverige.

Praktikertjänst AB
Kontaktperson hos Prodiem
Agnes Hallén
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag