Controller till Strängbetong

Strängbetong är Sveriges ledande stombyggnadsföretag och vår vision är att skapa de vackraste, mest innovativa och hållbara samhällsmiljöerna i Sverige. Vi bygger allt från bostäder och kontor till parkeringshus, hallar och arenor. Strängbetong har idag fem aktiva produktionsenheter och elva kontor runtom i Sverige. Med sina 700 medarbetare har Strängbetong en årlig produktion om ca 400 000 ton betongelement och omsätter ca 2 miljarder. Huvudkontoret finns i Stockholm. Strängbetong ingår i Consoliskoncernen som har 8 100 anställda och omsätter ca 15 miljarder SEK. Läs mer på www.strangbetong.se

Till den här tjänsten söker vi dig som är i början av din karriär och ser detta som ett steg att lära sig controlleryrket. Har du ett genuint intresse för analysarbete och trivs med att ha en bredd av arbetsuppgifter kopplat till redovisning och controlling? Är du en utåtriktad person och vill anta en utvecklande roll på ett bolag med goda utvecklingsmöjligheter? I så fall kan det här vara ditt nästa steg! 

Är detta din nya utmaning?

För tjänsten som Controller på Strängbetong söker vi dig som vill arbeta i en snabbrörlig och dynamisk miljö. Du kommer att arbeta i en bred och verksamhetsnära roll med uppföljning och analys mot de fem produktionsanläggningarna. Du tillhör ett controllerteam om fem medarbetare och rapporterar till Head of Business Control. I den här rollen ges möjlighet att lära dig och utvecklas inom controllingområdet. Du kommer att stödja två regionscontrollers och fabriksorganisationen med bokslutsarbete, budget, prognos, analys, rapportering och ad hoc arbete.

Tjänsten är placerad på Strängbetongs trevliga huvudkontor i Frösunda, viss möjlighet till hybridarbete finns. 

Dina arbetsuppgifter

Som Controller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:

  • Arbeta med delar av bokslutet
  • Budget- och prognosarbete
  • Följa upp, analysera och hantera avvikelser samt följa upp nyckeltal
  • Vara behjälplig i övergripande analys av produktionskalkyler i relation till fabrikernas kostnader
  • Utvärdering och framtagande av investeringsunderlag
  • Delta i projektarbete och utveckla BI-rapporter
  • Arbeta med ad hoc-uppgifter och stötta fabrikerna med ekonomirelaterade frågor

Vem är du?

Till denna roll söker vi dig som utför ditt arbete noggrant och ansvarsfullt och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du är driven, har en analytisk förmåga och ett positivt förhållningssätt med en vilja att ta dig an nya kunskaper. Därtill en förmåga att leverera hög kvalitet inom utsatt tidsram. För att trivas i rollen behöver du vara prestigelös och tycka om att ha många kontaktytor i ditt arbete samt att kommunicera ekonomi gentemot olika mottagare.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Det vi önskar att du tar med dig in i denna roll, är ett starkt intresse för analys i kombination med grundläggande kunskaper inom redovisning. Vi ser att du har 1–2 års erfarenhet av relevanta arbetsuppgifter. Det kan vara inom controlling, redovisning eller revision. Du är trygg i Excel. Erfarenhet av större affärssystem och BI-verktyg är meriterande, en nyfikenhet för den typen av system är nödvändigt för att trivas i rollen. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska, både skriftligen och muntligen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Strängbetong med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp, tfn 070 916 39 18 eller Anna Abrahamsson, tfn 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

AB Strängbetong
Kontaktperson hos Prodiem
Petra Bennarp
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag