Senior Moderbolagsekonom till Securitas

Är du redo att ta dig an en ny utmaning hos ett av Sveriges största multinationella företag? Vi söker dig som har gedigen erfarenhet inom redovisning och som trivs med att hantera komplexa redovisningsfrågor i en miljö präglad av förändring och utveckling. I rollen som Senior Moderbolagsekonom hos Securitas kommer du att spela en central roll i att stötta vår financefunktion i en tid av optimering och modernisering. Känner du dig träffad? Skicka in din ansökan redan idag!

Din uppgift och dina ansvarsområden

I rollen som Senior Moderbolagsekonom kommer du att tillhöra Group Holding, ett team på åtta personer som ansvarar för redovisning och rapportering av det svenska moderbolaget Securitas AB samt nio holdingbolag. Du kommer att arbeta med kvalificerad redovisning och ha hand om aktieinnehav och vinstdistribution för både moderbolaget och holdingbolagen. Vidare kommer du att ha ett självständigt ansvar för ett antal av koncernens holdingbolag där du hanterar hela redovisningsprocessen. Du kommer även att arbeta med kontinuerlig förbättring och effektivisering av finansiella processer och rutiner, med särskilt fokus på digitalisering.

En viktig del av rollen innebär att koordinera och kvalitetssäkra den finansiella rapporteringen från koncernens treasurycenter på Irland. Förutom ett nära samarbete med Treasury kommer du även att arbeta med ekonomifunktionerna i olika länder, divisionerna och Group Accounting. Du rapporterar till Finance Manager Group Holding och har din placering på Securitas huvudkontor i Stockholm, med möjlighet till hybridarbete.

Dina primära ansvarsområden kommer att vara:

  • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut för ett antal holdingbolag
  • Årsredovisningsarbete
  • Säkerställa korrekt hantering av moms och skatter
  • Intern och extern rapportering
  • Deklaration för holdingbolagen
  • Kvalitetssäkring av finansiell redovisning
  • Hålla sig a jour med förändringar inom redovisnings-, regelverk- och skatteområdet
  • Etablera och upprätthålla effektiva interna rutiner samt god intern kontroll
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Diverse ad hoc-uppgifter

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Senior Moderbolagsekonom ser vi att du är trygg i din redovisningskompetens och trivs med att driva förändring i en stor och komplex miljö. Du är resultatinriktad och ser alltid till att få saker gjorda med ett tydligt ägarskap. Att leverera med kvalitet är en självklarhet för dig och du ser till att ha god struktur i ditt arbete. Du har goda kommunikativa färdigheter och lätt för att skapa förtroende, både inom ditt närmaste team och i organisationen i stort.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har en gedigen erfarenhet inom redovisning och rapportering, med fördel i en koncernmiljö och är van att verka i en internationell kontext. Slutligen ser vi att du kommunicerar flytande i engelska, såväl tal som skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Securitas AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.  

Välkommen med din ansökan!

Securitas är en världsledande partner inom säkerhetslösningar som bidrar till att göra världen till en tryggare plats. Med nästan 90 års gedigen erfarenhet ser vi vad andra missar. I partnerskap med våra kunder nyttjar vi teknik och i kombination med vårt innovativa, holistiska tillvägagångssätt transformerar vi säkerhetsbranschen. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra cirka 340 000 medarbetare skillnad. Securitas är börsnoterat i Large Cap-segmentet på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.securitasgroup.com 

Securitas AB
Kontaktperson hos Prodiem
Agnes Hallén
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag