Senior Accountant till Net Insight

Nu finns möjligheten att bli en del av ett branschledande globalt teknikföretag med en rik historia av innovation. Net Insight är en framtidsorienterad organisation som präglas av en dynamisk miljö och en hög utvecklingstakt. Detta innebär att du får vara med på en spännande och föränderlig resa, som också skapar väldigt goda förutsättningar för din egen utveckling. Rollen som Senior Accountant innebär en nyckelposition inom bolaget där du kommer att få chansen att nyttja dina redovisningskunskaper till fullo. Välkommen till Net Insight! 

Är detta din nya utmaning?

I rollen kommer du att bli delaktig i Net Insights arbete och dynamik i en framåtlutad ekonomifunktion. Du kommer att arbeta brett med kvalificerat redovisningsarbete och diverse ekonomifrågor som kan uppstå i en noterad och säljdriven miljö. Som Senior Accountant kommer du att arbeta tätt med dina kollegor i redovisningsteamet samt koncernens CFO och controllers. Du kommer även ha en löpande dialog och samarbete med medarbetare inom övriga funktioner på bolaget. 

Då Net Insight är ett händelserikt bolag där den ena dagen inte är den andra lik så kommer dina kunskaper och idéer att välkomnas. Du kommer att få ett stort förtroende i arbetet kring att vidareutveckla och effektivisera processer och systemstöd. I din roll kommer du även att delta och driva krossfunktionella förbättringar i samverkan med andra avdelningar. 

Tjänsten som Senior Accountant ingår i Group Finance och du blir en del av ett engagerat redovisningsteam som består av fem medarbetare. Alla i teamet har egna ansvarsområden samtidigt som ni stöttar och hjälper varandra i utvecklandet av nya arbetssätt. Du rapporterar till Head of Global Accounting. Placering är i fina och moderna lokaler på Net Insights huvudkontor i Solna, med möjlighet till hybridarbete. 

Dina arbetsuppgifter 

Rollen som Senior Accountant är bred men du kommer bland annat att arbeta med: 

  • Månads-, kvartals- samt årsbokslut
  • Delaktig i upprättandet av kvartalsrapporter och årsredovisning
  • Superuser för ERP-systemet NetSuite
  • Lagerredovisning och kapitalisering (projektredovisning)
  • Stödja koncernens olika funktioner i diverse redovisnings- och rapporteringsfrågor
  • Ad hoc analyser avseende redovisning och finansiell analys
  • Delaktig i skattemässiga frågor
  • Hålla dig à jour med nya redovisningsprinciper och uppdatera koncernens redovisningshandbok
  • Delaktig i att implementera nya IFRS standarder tillsammans med Head of Global Accounting
  • Löpande utveckla processer och rutiner samt delta i diverse förbättringsprojekt

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du en strukturerad person med ett sinne för siffror och kvalité. Du besitter förmågan att ta egna initiativ och är van att driva ditt arbete från start till mål. Rollen innebär flera kontaktytor i organisationen vilket kräver en lyhördhet och goda kommunikativa färdigheter. Slutligen, ser vi det som en självklarhet att du delar Net Insights värderingar: innovation, samarbete och förtroende. 

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning och har därefter minst 4-5 års erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete. Du har en fallenhet och ett genuint intresse för system och digitalisering samt goda kunskaper i Excel. Slutligen ser vi att du kommunicerar flytande i svenska och engelska såväl tal som skrift. Vi ser det som meriterade med erfarenhet från en global eller noterad miljö. 

Vad Net Insight kan erbjuda dig 

En karriär på Net Insight är en möjlighet att bli en del av ett branschledande team och utvecklingen av framtidens medienätverk och synkronisering. Vi erbjuder en utmanande men samtidigt vänlig arbetsmiljö som uppmuntrar till utveckling och innovation. Vår organisationsstruktur är platt för att öka det individuella inflytandet och utrymmet att göra en verklig skillnad. Vi tror på work-life balance och strävar efter att skapa en miljö där du kan växa på både ett personligt och professionellt plan. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Net Insight med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-34 23 94 eller filippa.gernandt@prodiem.se 

Välkommen med din ansökan! 

Net Insight (Nasdaq: NETI B) erbjuder marknadens mest högpresterande och öppna lösningar för videotransport och molntjänster till innehållsleverantörer, och utgör branschstandard i fråga om flexibilitet och tjänster för kontribution, distribution och distansproduktion av liveinnehåll. Bolaget omsätter ca 600 miljoner SEK och har i dagsläget ca 200 anställda. 

Net Insight har under mer än 25 år erbjudit innovativa lösningar för effektiv och tillförlitlig transport av medieinnehåll i realtid till kunder över hela världen. Idag samarbetar Net Insight med hundratals kunder, för att säkerställa mediatransport över alla IP-nätverk och cloud, i över 70 länder. Med den optimala mixen av virtualiserade, molnbaserade och IP-baserade lösningar är Net Insights produktportfölj den enda på marknaden som stöder alla stora industristandarder, protokoll och cloud.

Net Insight AB
Kontaktperson hos Prodiem
Filippa Gernandt
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag