Controller till AcadeMedia

Nu har du chansen att ta dig an en verksamhetsnära roll som Controller på Norra Europas största utbildningsföretag! Vi söker dig som lockas av möjligheten att bidra med dina kunskaper för att göra skolverksamheten ännu bättre. Här får du ta nästa steg i din karriär och utvecklas inom controlling. Rollen ger dig goda förutsättningar att axla ett brett ansvar och växa på ett professionellt och personligt plan. Välkommen till AcadeMedia! 

Är detta din nya utmaning?

I rollen som Controller på AcadeMedia kommer att få ett övergripande ansvar för att samordna ansökningar för statliga bidrag till Skolverket inom segmentet grundskola. Du kommer bland annat att agera bollplank till rektorer och linjechefer inom organisationen och nyhetsbevaka information som rör statliga bidrag på Skolverkets hemsida. Rollen innebär månatligt bokslutsarbete, budgetering/prognostisering av bidragen och uppföljning av hur medlen används tillsammans med chefer inom organisationen. Du får även möjlighet att vara med och vidareutveckla processer och rutiner för att effektivisera arbetet. I rollen har du ett tätt samarbete med olika funktioner och roller inom segmentet. Du kommer därmed att få användning av dina ekonomiska kunskaper i kombination med dina pedagogiska och kommunikativa färdigheter. 

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av: 

  • Stötta rektorer och linjechefer med ansökningar- och redovisningar av statliga bidrag till Skolverket
  • Budget- och prognosarbete samt analys och uppföljning av hur statsbidragen används
  • Kommunicera information och hålla workshops för rektorer och övriga chefer
  • Månatligt bokslutsarbete
  • Utveckla arbetssätt och rutiner
  • Nyhetsbevaka Skolverkets hemsida

Du blir en del av ett kunnigt och engagerat team på fem Business Controllers och rapporterar till ansvarig chef för Business Control grundskolesegmentet. Tjänsten är placerad på AcadeMedias huvudkontor i centrala Stockholm med möjlighet till hybridarbete. 

Vem är du?

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Därefter har du några års arbetslivserfarenhet antingen från redovisning eller controlling. Erfarenhet av myndighetskontakter är meriterande då du kommer att samverka med Skolverket. Vidare har du goda kunskaper i Excel.  

När det kommer till personlighet så är du en strukturerad och noggrann person med en genuin vilja att påverka och bidra med ett affärsmässigt arbetssätt. Du trivs i en roll som innefattar många olika kontaktytor inom organisationen och du kan kommunicera ekonomisk information på ett sätt som är pedagogiskt och anpassat till mottagaren. Att samordna processer och ta eget ansvar för det arbetet är något som du motiveras av. 

Vad AcadeMedia kan erbjuda dig

Hos AcadeMedia kommer du att få en spännande tjänst i en börsnoterad koncern där nya idéer, förändring och innovation uppmuntras. Du erbjuds en verksamhetsnära roll medutrymme att påverka och utveckla arbetssätt. På sikt finns det även goda möjligheter att växa tillsammans med företaget. Vår mission “Utbildning som förändrar” genomsyrar hela vår organisation. Vi arbetar för våra elever och för att bidra till positiva och nödvändiga förändringar för både individ och samhället som stort. 

AcadeMedia erbjuder alla medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom AcadeMedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94 alt. Sofia Gleistedt på tfn 073-344 22 86. 

Välkommen med din ansökan! 

Academedia är ett utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge, Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Polen och Finland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

AcadeMedias grundskolesegment bedriver grundskoleverksamhet samt integrerade förskolor i ett stort antal kommuner i Sverige under varumärkena Innovitaskolorna, Montessori Mondial, Noblaskolorna, Pops Academy, Snitz och Vittra. Segmentet har totalt 80 skolor och 38 integrerade förskolor. Sedan 2016 är AcadeMedia noterat på Nasdaq Stockholm och omsätter cirka 15 miljarder. Läs mer om företaget på www.academedia.se

AcadeMedia AB
Kontaktperson hos Prodiem
Filippa Gernandt
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag