Redovisningschef till Bonnier Fastigheter

Lockas du av en roll där du får driva en digitaliseringsresa? Motiveras du av att vara i en kvalitetssäkrande roll där din ledarskapsförmåga kommer att vara central? Och vill du göra denna resa i en händelserik miljö vars kultur kännetecknas av samarbete och öppenhet?

Då har du här en möjlighet i rollen som Redovisningschef. Bonnier Fastigheter söker nu en nyfiken och utvecklingsorienterad Redovisningschef som vill vara drivande i skapandet av en digitaliserad redovisningsfunktion som ligger i framkant.

Vad vi söker

Som Redovisningschef så ansvarar du för att leverera en högkvalitativ finansiell rapportering och redovisning. Till din hjälp har du ett team på idag 4 medarbetare som du även har formellt personalansvar för. Teamet ansvarar för redovisning och rapportering av ett 30-tal bolag, varav mer än hälften är fastighetsbolag. Du kommer att arbeta såväl operativt som strategiskt inom redovisning och rapportering och ha det övergripande ansvaret för att säkerställa att den finansiella rapporteringen som produceras av teamet, är i enlighet med gällande lagar och regelverk.

En stor del av rollen handlar om ledarskap, utveckling och digitalisering. Att kontinuerligt verka för och driva dessa områden står högt på agendan och du kommer i många fall vara den självklara projektledaren. Som Redovisningschef kommer du att vara ett naturligt bollplank inom ditt kompetensområde för såväl ditt team som för andra kollegor inom organisationen. Du kommer att arbeta nära CFO, som du även rapporterar till.

Bonnier är ett bolag som ser positivt på förändring, vilket ger dig utrymme att komma med egna initiativ och bidra till förbättringar och effektiviseringar inom ditt ansvarsområde. På sikt finns möjligheter för dig att utveckla nya kompetenser och bredda din roll i linje med dina ambitioner och drivkrafter.

Tjänsten är placerad i Bonnierhuset, Torsgatan 21, i centrala Stockholm.

Ansvarsområden

Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter kommer bl a att vara följande:

  • Leda och stötta ditt team för att säkerställa en kvalitativ redovisning och rapportering
  • Månads-, tertial- och årsbokslut samt årsredovisning
  • Skattefrågor såsom inkomstdeklarationer, skatteberäkningar, fastighetsmoms och fastighetstaxering
  • Att effektivisera och förbättra rutiner och processer för finansiell rapportering och analys
  • Att utveckla och styra uppsättningen och användandet av IT-system
  • Att arbeta med intern kontroll ute i verksamheten
  • Att ansvara för ekonomisk och administrativ implementering av förvärvade fastighetsbolag
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Hålla dig a’jour med förändringar inom redovisnings- och skatteområdet

Vem är du?

För att trivas och lyckas i rollen som Redovisningschef är du en nyfiken och lösningsorienterad person som ser utvecklingsmöjligheter och skapar förutsättningar för att genomföra dessa. Du har förmågan att ha ett övergripande fokus över flera olika områden samtidigt och är trygg i din redovisningskunskap. Du är en naturlig ledare och har förmågan att få med dig ditt team genom att bl a vara en god kommunikatör som tror på att utveckling, samarbete och relationskapande är vägen framåt!

Din profil

Du har en gedigen och kvalificerad redovisningsbakgrund och har tidigare erfarenhet från fastighetsbranschen. Du är trygg i ditt ledarskap och har tidigare lett såväl team som digitaliserings-/systemprojekt med framgång.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Bonnier Fastigheter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten på Prodiem, tfn tfn 073-344 51 80 eller Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan! 

Bonnier Fastigheter ska på valda marknader med lokal närvaro och ett långsiktigt engagemang förvärva, utveckla, förädla och förvalta egna fastigheter. Sedan 1856 har Bonnier varit en långsiktig fastighetsägare och samhällsutvecklare som bidrar till ett hållbart, tryggt och öppet samhälle. Verksamheten bedrivs i tre affärsområden; Kommersiella Fastigheter, Bostad och Invest. Den sammanlagda förvaltade ytan uppgår till ca 270 000 kvm. Merparten av fastigheterna är belägna i Stockholms innerstad och Uppsala. Bonnier Fastigheter är helägt av familjen Bonnier. 

Bonnier Fastigheter
Kontaktperson hos Prodiem
Vilda Cygnaeus
Dela jobbet / uppdraget

Fler lediga jobb / uppdrag